Rukomet

Zrnić i društvo korak bliže polufinalu

Zvonka Keliš • subota, 17.03.2012.
Zrnić i društvo korak bliže polufinalu
Foto: Kristijan Komarica

Četvrtfinale rukometnog Kupa pobjednika kupova momčadi Gummersbacha u goste je dovelo rukometaše švicarskog Bern Murija koji su se potom kući vratili s uvjerljivim porazom 23:32, dok je slovensko Celje, također na domaćem terenu, bilo bolje od momčadi Benfice 29:23.

Gummersbach - BSV Bern Muri 32:23 (17:10)

Prva utakmica četvrtfinala Kupa pobjednika kupova momčadi Gummersbacha donijela je dvoboj s rukometašima švicarskog Bern Murija, no uvjerljiva pobjeda 32:23 pripala je Vedranu Zrnića i njegovim suigračima. Izjednačeno je bilo na samom startu susreta u Gummersbachu te se momčad Emira Kurtagića tek sredinom prvoga djela uspijeva odvojiti na gol prednosti (9:8), a potom i serijom od sedam uzastopnih pogodaka Pfahla, Zrnića i Wienceka ostvariti prednost od potom nedostižnih +8 (16:8). Do odlaska na odmor gosti smanjuju svoj zaostatak na sedam golova razlike (17:10).

U nastavku susreta, točnije, prvim minutama drugog dijela, gostujuća momčad stiže na -5 (15:20), no domaća momčad u narednih desetak minuta odlazi na velikih 27:16. Konačno, uvjerljivo domaće slavlje branitelja naslova s devet pogodaka razlike (32:23). Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Pfahl sa sedam postignutih pogodaka, Zrnić je dodao tri, a Šprem dva, dok je najbolji kod Bern Murija bio Reber s pet golova.

Nakon susreta trener domaćina , Emir Kurtagić, unatoč ostvarenoj pobjedi nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi: "Ovo je bila loša predstava moje ekipe, da smo odigrali koncentriranije te da smo bolje reagirali u određenim trenucima u protivničkom bi golu bilo mnogo više pogodaka. Međutim, na kraju je najvažnija pobjeda kojom smo korak bliže polufinalu natjecanja."

Celje Pivovarna Laško - Benfica 29:23 (14:12)

Dvorana Zlatorog bila je domaćin prvog susreta četvrtfinala Kupa pobjednika kupova u kojem je momčad Celja pred 700 gledatelja stigla do slavlja nad portugalskom Benficom. U susret je bolje ušao domaćin koji je zahvaljujući čvrstoj obrani na samom startu poveo s dva pogotka razlike, no gosti su domaćoj momčadi konstantno puhali za vrat te su u desetoj minuti stigli do izjednačenja. Igrači Celja u nastavku prvog dijela vraćaju svoje vodstvo, odlaze i na +3, no do isteka 30. minute Portugalci smanjuju na -2 (14:12).

Domaći su rukometaši i u drugom poluvremenu nastavili s odličnom obranom koja ih je ubrzo dovela do prednosti od četiri pogotka, a za +5 (23:17) u 41. minuti pogađa Mačkovšek. Otvorilo je to put Celjana k povećanju vodstva koje je na koncu dovelo i do domaćeg slavlja 29:23 te lijepe prednosti pred uzvrat u Portugalu. Odličan je u redovima Celja bio Mačkovšek s deset pogodaka, Metličić se jednom upisao u strijelce, dok se kod Benfice istaknuo Carneiro sa šest golova.

Momčad Flensburga u četvrtfinalu je stigla u goste ukrajinskom Motor ZNTU ZAS-u te je pred uzvrat kod kuće ostvarila prednost od devet pogodaka (39:30). Španjolski Aragon također je slavio u gostima, naime, bio je bolji od rukometaša Meshkov Bresta 26:24. Uzvratni susreti na rasporedu su za tjedan dana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!