Zimski sportovi

Video: Pensi do 11. slavlja u nizu

Ivan Dominik • nedjelja, 18.03.2012.
Video: Pensi do 11. slavlja u nizu
Foto: Kristijan Komarica

Tri su utakmice odigrane u ranijem terminu u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Najzanimljiviji dvoboj bio je derbi divizije Atlantic između New Jersey Devilsa i Pittsburgh Penguinsa, koji je odigran u Newarku. Osim njih, igrali su još i aktualni prvaci iz Bostona, koji su pobjedom kod kuće nad Philadelphijom prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. U dvoboju dviju ekipe koje polako završavaju svoje nastupe ove sezone uspješnija je bila Carolina koja je u gostima pobijedila Minnesotu Wild.

Trenutno najbolji hokej u sjevernoameričkoj profesionalnoj ligi prikazuju igrači Pittsburgha koji su u velikoj formi. Posljednja im je "žrtva" bila ekipa Devilsa, koja je kod kuće u Newarku deklasirana od strane Pittsburghovih zvijezda. Bila je to vrhunska predstava kolektiva gostiju kojom su upisali 11. pobjedu zaredom te su se nakon odigranih okruglo 70 utakmica u sezoni primaknuli vodećem klubu Istoka, New York Rangersima, na samo dva boda zaostatka.

Penguinsi su po običaju furiozno započeli susret i poveli već u drugoj minuti utakmice. Nakon što je Evgenij Malkin osvojio bully, klasični je hokejaški gol udarcem iz prve zabio James Neal. Premda su gosti bili bolje momčad, prvih 20 minuta završeno je rezultatom 1:1 jer su Devilsi uspjeli izjednačiti golom Andyja Greenea, kojem je to bio i prvijenac u sezoni. Asistirao mu je Ilja Kovaljčuk, koji cijeli posao odradio umjesto Greenea, kojem je ostalo samo pogoditi na pravo mjesto iza leđa Marca-Andrea Fleuryja.

Vezane vijesti

Drugi je period donio bolju igru Penguinsa što je rezultiralo deklasiranjem domaćina jer su Penguinsi zabili tri gola u drugih 20 minuta. U samo dvije i pol minute sredinom druge trećine Pensi su tri puta poentirali i tako slomili momčad i igru domaćina na čelu s Martinom Brodeurom. Za 2:1 zabio je Pascal Dupuis na dodavanja Jordana Staala i Matta Niskanena.

Ubrzo nakon tog zgoditka je prvi gol na utakmici zabio i Matt Cooke, na asistenciju Sidneyja Crosbyja, koji je pokazao vrhunsku formu i odličnu igru unatoč brojnim problemima i ozljedama koje ga prate u posljednje vrijeme. Crosby je svoju briljantnu partiju nastavio minutu kasnije kada je odličnim dodavanjem uposlio svog najboljeg suigrača Malkina, koji zabija u maniri rasnog strijelca za 4:1.

U trećoj trećini su prvo domaćini smanjili prednost Penguinsa na 4:2, a strijelac je bio njihov bivši igrač, Čeh Petr Sykora, koji je na asistenciju sunarodnjaka Patrika Eliaša prevario Fleuryja. Šesta minuta posljednje trećine je donijela konačnu pobjedu gostiju jer je za konačnih 5:2 zabio Cooke svojim drugim golom dvoboja. Treći put na susretu je asistirao Crosby te time postao najbolji igrač utakmice u kojoj je njegova momčad u potpunosti nadigrala suparnika, budući da su Devilsi uputili samo 14 udaraca na Fleuryjeva vrata.

Bruinsi prekinuli negativni niz, gostujuće slavlje Canesa

Aktualni prvaci iz Bostona lošim su igrama u posljednje vrijeme kompromitirali sve dobro što su radili u početku prvenstva. Zbog toga ih je nakratko bila prestigla i Ottawa, koja ih je gurnula na sedmu poziciju Istočne konferencije. Međutim, nakon četiri poraza zaredom, Bruinsi su uspjeli trijumfirati, a to im je za palicom pošlo protiv jakih Flyersa tek nakon izvođenja penala.

Junak utakmice bio je jedan od najboljih defenzivnih centara lige, a ujedno i kanadski reprezentativac, Patrice Bergeron, koji je uz Eliaša također slavio imendan nad Dan Svetog Patrika. Bergeron je asistirao za 2:0 svoje ekipe Tyleru Seguinu u 18. minuti utakmice, dok je prvi gol bio djelo Chrisa Kellyja. No, unatoč deficitu od dva gola iz prve trećine, u druga dva perioda su se gosti iz Phillyja uspjeli vratiti.

Matt Read koji igra svoju prvu sezonu u NHL-u zabio je za 2:1 u 30. minuti, a kasnim je golom u trećoj trećini produžetak, a kasnije i shootout osigurao Jakub Voraček. U raspucavanju nisu briljirali vratari jer su za Boston u prve dvije serije zabijali i Seguin i Krejči, dok su s druge strane uspješni bili Giroux i Read. Međutim, tada je na scenu stupio Bergeron koji zabija svoj penal Ilji Brizgalovu, dok je Tim Thomas obranio udarac Dannyja Brierea pa su domaći pobijedili s 3:2 te su se vratili na treće mjesto konferencije.

U najmanje atraktivnoj utakmici, susretu ekipa koje ovogodišnje doigravanje, prema svemu sudeći neće vidjeti, sastali su se Minnesota Wild i Carolina Hurricanesi. Izvrsnu je večer imao mladi Drayson Bowman iz ekipe Canesa, koji je srušio domaćine s dva gola i asistencijom. Njegov je gol i otvorio utakmicu u drugoj minuti, a izjednačio je Kyle Brodziak u osmoj minuti.

Taj je rezultat bio krajnji nakon prvih 20 minuta, a u drugoj trećini su dvaput zabijali domaćini preko Nicka Johnsona i Erika Christensena, dok je na 3:2 smanjio ponovno Bowman. Gosti su pobjedu osigurali u trećoj trećini koju su dobili 3:0 za konačnu 5:3 pobjedu u gostima. Strijelci su za Hurricanese redom bili Sutter na dodavanje Bowmana te Tim Brent i Chad LaRose.

NHL liga, 17.3.2012., ranije utakmice:
New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 2:5
Boston Bruins – Philadelphia Flyers 3:2 (SO)
Minnesota Wild – Carolina Hurricanes 3:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.03.2012. u 15:09
    Danas će poderat i Flyerse !
    Obrisan korisnik