Košarka

Real opet na vrhu, težak poraz Unicaje

Bojan Meštrović • nedjelja, 18.03.2012.
Real opet na vrhu, težak poraz Unicaje
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dan nakon što je Barcelona preuzela vrh ljestvice, Real se pobjedom protiv Zaragoze izjednačio s Kataloncima. Tomić je odigrao samo sedam minuta u slavlju, dok su Žorić i Perić dobili više vremena na parketu, no Unicaja je doživjela težak poraz...

Real Madrid je već do poluvremena osigurao miran nastavak utakmice s 12 poena prednosti, a do kraja su Kraljevi održavali prednost te je završilo s 85:71. Ante Tomić je svojih sedam minuta iskoristio za četiri poena i skok. Prvo ime utakmice bio je sjajni bek Jaycee Carroll s čak 36 koševa i pet skokova. Ubacio je Amerikanac pet trica iz sedam pokušaja. Real se pobjedom vratio na vrh ljestvice te s Barcelonom nastavlja uzbudljivu utrku za prvo mjesto na kraju regularne sezone.

Hrvatski predstavnici u Unicaji, Luka Žorić i Hrvoje Perić, su odigrali solidne utakmice, ali njihov klub je nastavio s katastrofalnom serijom i upisao 15. poraz u posljednjih 16 utakmica. Uvjerljivo bolja je bila Caja Laboral rezultatom 90:68. Obojica su na terenu proveli 20 minuta, Žorić je svoje vrijeme iskoristio za deset koševa i dva skoka, a Perić je zabilježio devet koševa i tri uhvaćene lopte. Unatoč ovakvoj formi, momčad iz Malage je još uvijek u igri za plasman među osam najboljih ekipa koje će nastupiti u razigravanju.

Iako je Lagun Aro imao prednost na poluvremenu, Alicante je u drugom dijelu uspio okrenuti utakmicu i na kraju slomiti protivnika. Slavili su domaćini rezultatom 79:68, a Mario Stojić je za 25 minuta upisao sedam poena i jedan skok. Prvi strijelac susreta bilo je gostujuće krilo Andy Panko s 20 koševa.

Odličnu utakmicu odigrale su momčadi Fuenlabrade i Bance Civice. Gosti su na ulasku u posljednjih deset minuta imali osam poena prednosti i na kraju su uspjeli zaustaviti nalet Fuenlabrade te doći do slavlja. Nevjerojatnu utakmicu odigrao je centar Bance Civice Paul Davis koji je uz 21 koš imao i velikih 17 skokova.

Španjolska košarkaška liga, 25. kolo:
Fuenlabrada – Banca Civica 70:75
Joventut – Gran Canaria 73:81
Murcia – Valladolid 85:56
Real Madrid – Zaragoza 85:71
Alicante – Lagun Aro 79:68
Caja Laboral – Unicaja 90:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!