Košarka

Split drugi, Cedevita šesta u Srbiji

Bernard Jurišić • nedjelja, 18.03.2012.
Split drugi, Cedevita šesta u Srbiji
Foto: Bruno Karadža

Juniori Splita osvojili su drugo, a Cedevite šesto mjesto na međunarodnom košarkaškom turniru Luka Stančić u Valjevu. Splićani su nakon dvije uvjerljive pobjede prvi poraz doživjeli u nedjeljnom finalu od beogradskog Partizana...

Mlade nade Splita osvojile su drugo mjesto na snažnom međunarodnom košarkaškom turniru Luka Stančić u Valjevu, na kojemu je sudjelovalo osam klubova iz pet europskih zemalja. Splićani su u finalnoj utakmici poraženi od beogradskog Partizana 81:67, ubilježivši tako prvi poraz nakon više nego uvjerljivih pobjeda protiv Alicantea (114:44) i Vojvodine (83:50).

Poraz su posljednjeg dana turnira ubilježili i juniori Cedevite i to u utakmici za šesto mjesto protiv domaćeg Metalca (74:62). Treći su juniori Vojvodine, koji su sa 72:65 pobijedili Union Olimpiju.

Hrvatske momčadi, koje su u Srbiji vodili treneri Ante Nazor i Veljko Mršić, ostavile su vrlo dobar dojam što potvrđuju i individualne nagrade.

U prvu petorku turnira po izboru novinara izabrani su Splitovi Paolo Marinelli i Marin Marić, te Cedevitin Dorijan Jelenek, koji je i najbolji strijelac turnira s ukupno 70 poena u tri susreta. Najkorisniji igrač turnira je Ognjen Jaramaz, najbolji igrač pobjedničke momčadi beogradskog Partizana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2012. u 18:06
    Vjerojatno Jelenek pije puno Cedevite, pa je to sve osvojio. BRAVO dečec!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2012. u 10:59
    Očekivano Partizan najbolji klub na prostorima ex yu zadnje desetljeće , Split drugim mjestom ide laganim koracima prema putu košarkaškog oporavka. Cedevita je li to nešto što se pije???
    Obrisan korisnik