Nogomet

Neočekivana smjena Branka Karačića

Ivana Karačić • ponedjeljak, 19.03.2012.
Neočekivana smjena Branka Karačića
Foto: Martina Japundžić

Branko Karačić više nije trener Širokog Brijega. Poslije nedjeljnih 0:0 protiv Zvijezde iz Gradačca na Pecari klupska uprava odlučila je u ponedjeljak Karačiću uručiti otkaz. U klubu su nezadovoljni igrama prikazanim ovog proljeća, a cijenu je platio trener, premda je imao dobar rezultat, drugo mjesto s tri boda pred konkurentima za Europu Sarajevom i Borcem i 1:0 prednost nad Veležom u poluzavršnici Kupa BiH uoči uzvrata u Vrapčićima.

Svoju odluku klupsko rukovodstvo obrazložilo je na službenoj stranici: "Upravni odbor NK Široki Brijeg donio je odluku o otkazu Karačiću nakon iscrpne analize posljednjih igara i rezultata i zaključka kako je puno razloga za nezadovoljstvo, kako su prikazane igre i rezultati u završnici jesenskog dijela natjecanja i u prvim utakmicama proljeća daleko ispod razine klupskih ambicija, za što je odgovornost, ipak prvenstveno na treneru. Jer, omogućeni su mu vrhunski uvjeti za rad s momčadi, pripreme u Antalyji, angažirana tražena pojačanja, imao je punu slobodu u odabiru momčadi i taktike, no igra i rezultat su, na žalost, izostali. Kako bi se na vrijeme spasila sezona i ostvarili ciljevi u Kupu i prvenstvu o izlasku na europsku pozornicu, uz igre koje će vratiti naše navijače na Pecaru, Upravni odbor donio je odluku o otkazu suradnje s Karačićem."

Već bivšem treneru Širokog Brijega odluka o smjeni priopćena je telefonom. U ponedjeljak je naime zbog ranije preuzetih privatnih poslova bio u Osijeku, imao je namjeru u utorak početi spremati momčad za derbi s Borcem u Banja Luci iduće subote. Ostao je iznenađen odlukom: "Lagao bih kad bih kazao da nisam iznenađen, pa i razočaran takvom odlukom. Jer, ipak smo drugi, u polufinalu smo kupa i s velikim izgledima da odemo i dalje. Ako uprava misli da smo trebali biti ispred Željezničara, u redu. Oni su ti koji ulažu u klub i njihovo je apsolutno pravo da odlučuju tko će biti trener. No, iskreno ovo nisam očekivao, jer smo od 17 utakmica izgubili samo dvije. Istina je, ovog proljeća smo morali bolje djelovati, ali iza nas su tek tri utakmice. Zahvaljujem svojim suradnicima na korektnoj suradnji", bio je prvi Karačićev komentar za Sportnet.

Iz kluba su priopćili da će na vrijeme obavijestiti javnost o Karačićevu nasljedniku. Zasad nitko ne zna mogućeg novog trenera Širokog Brijega. Čini se kako uprava još nije načisto hoće li na klupu sjesti netko od trenera koji već rade u klubu ili će posegnuti za rješenjem iz Hrvatske ili BiH. Odluka mora biti brza, jer se sezona zahuktava. Zanimljivo je, Široki Brijeg je petnaesti klub u Premijer ligi BiH koji je smijenio trenera kroz sezonu, što dovoljno govori koliko je trenerski kruh u BiH neizvjestan i nesiguran.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!