Nogomet

Marijan Bloudek na Pecari

Iz Širokog Brijega:Ivana Karačić • utorak, 20.03.2012.
Marijan Bloudek na Pecari
Foto: Ivana Karačić

Dan poslije iznenadne smjene hrvatskog trenera Branka Karačića Široki Brijeg dobio je novog trenera. Predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić dogovorio je suradnji s Marijanom Bloudekom, trenerom koji zadnjih godina živi u Mariboru. Najveći dio igračke i trenerske karijere proveo je u zeničkom Čeliku. Prije dvije godine kratko je vodio mostarski Zrinjski.

Bloudek je rođen 1951. godine. Igračku karijeru počeo je u Rudaru 1968. godine i u Kaknju se zadržao do 1974. godine, kad je prešao u zenički Čelik u kojemu je igrao devet sezona. U Čeliku se počeo baviti i trenerskim poslom, a 1988. godine imenovan je za prvog trenera Čelika. Četiri godine kasnije postao je prvi trener Maribora s kojim je 1993. osvojio slovenski kup. Osim Maribora u Sloveniji je trenirao Dravu, Krku, Pohorje, Železničar, Šmartno i Palomu, te austrijskog niželigaša Rotenmana. U Premijer ligi BiH radio je u tri navrata. U sezoni 2002/03. trenirao je Žepče, 2008/09. Čelik, a od rujna do studenog 2010. godine Zrinjski.

Suradnja s Bloudekom dogovorena je do kraja sezone. Iz kluba nije priopćeno hoće li dosadašnji Karačićevi pomoćnici ostati i u Bloudekovu stručnom stožeru ili će biti odabrani novi. Od novog trenera klupsko rukovodstvo očekuje izlazak u Europu, popravljanje igre i osvajanje bar jednog trofeja. Prvi cilj je ostvariv jer je Branko Karačić ostavio momčad na drugom mjestu i s 1:0 prednošću iz prve utakmice poluzavršnice Kupa BiH s Veležom uoči uzvrata u Vrapčićima 4. travnja.

Inače, 17. kolo u Premijer ligi BiH nije bilo kobno samo za Karačića. Smijenjeni su još trener Borca Velimir Stojnić poslije 0:3 poraza od Leotara u Trebinju i trener Slavije Milan Gutović poslije 0:1 poraza od Veleža u Lukavici. Tako će u subotu u derbiju 17. kola Premijer lige BiH u Banja Luci i Borac i Široki Brijeg predvoditi novi treneri, Slaviša Božičić i Marijan Bloudek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2012. u 22:42
    ajme meni nije mi dobro...
    Obrisan korisnik