Košarka

Miami Heat doveo centra Turiafa

Mario Majdić Natrlin • četvrtak, 22.03.2012.
Miami Heat doveo centra Turiafa
Foto: EPA

Miami Heat dobio je pojačanje pod koševima nakon što su angažirali francuskog centra Ronnyja Turiafa kojeg su ranije ovog mjeseca otpustili Denver Nuggetsi...

29-godišnji centar Ronny Turiaf sezonu je započeo u Washington Wizardsima koji su ga u razmjeni s Nuggetsima poslali u Denver 15. ožujka.

Nuggetsi su ga otpustili kako bi mogli dovesti Wilsona Chandlera pa će Turiaf karijeru nastaviti u Miami Heatu.

"Ima puno energije i odličan karakter te nas dodatno pojačava u sredini što će nam trebati u doigravanju. Odlično se uklapa u naš način igre i mislim da će se veoma brzo priviknuti. Uopće nismo ni razmišljali trebamo li ga dovesti ili ne."

Dwyane Wade

"Bio sam poprilično šokiran. Nisam očekivao da će me Dwyane i LeBron nagovarati da im se pridružim", izjavio je Turiaf.

Miamiju su i dalje potrebna pojačanja pod koševima gdje imaju Joela Anthonyja, koji nije oduševio ove sezone, kao ni njegove zamjene Dexter Pittman i Eddy Curry.

"Odlična je stvar biti okružen budućim članovima Kuće slavnih, s igračima koji znaju kako igrati košarku i koji su bili uspješni gdje god su otišli. To je veliki užitak i veoma je lako nekome poput mene postati dio te situacije. Uvijek sam nastojao olakšavati život za sve ostale i to ću pokušati učiniti i ovdje", kazao je Turiaf.

Izabran je u drugoj rundi na draftu 2005. od strane LA Lakersa, ali početak NBA karijere bitno mu je otežan nakon problema sa srcem zbog kojih se morao podvrgnuti operaciji. Osim za Lakerse, za koje je igrao do kraja 2008., Turiaf je još i branio boje Warriorsa, a prošle sezone i Knicksa.

U svojoj karijeri ima prosjek od 5,2 poena i 3,8 skokova po utakmici.

"Njegova energija odgovara onome što radimo u obrani. Njegova strast odgovara našem DNK. Sretni smo što je dio momčadi", izjavio je LeBron James.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavice22.03.2012. u 19:41
    jedna od najvećih trupina otkad pratim nba
    xavice
  • Obrisan korisnik22.03.2012. u 13:12
    Kada su Omerhodžić i Ukić napustili NBA ligu mislio sam da je gotovo vrime zalutalih igrača tamo. Onda prošle sezone gledam Turiafa u Knicksima jednu utakmicu pa drugu, treću i pitam se što su oni u njemu vidjeli košarkaša sigurno nisu.
    Obrisan korisnik