Rukomet

Obrvan: "Sigurno neće biti osam razlike"

Iz Doma sportova: Damir Žbulj • četvrtak, 22.03.2012.
Obrvan: "Sigurno neće biti osam razlike"
Foto: Kristijan Komarica

Pred rukometašima Croatia osiguranje Zagreba vjerojatno je najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone. Uzvratni dvoboj sa skopskim Metalurgom odredit će koja će se ekipa naći među osam najboljih europskih, a Zagrebaši u taj susret ulaze s pogotkom zaostatka.

Smireno je izgledao trener CO Zagreba uoči dvoboja s makedonskim predstavnikom u Ligi prvaka iako je i on svjestan kako ga u subotu u zagrebačkoj Areni ne očekuje nimalo lagan posao. "Uvjeren sam kako ćemo odigrati jednu dobru utakmicu. Zadovoljan sam obranom koju smo odigrali u Skoplju, to je možda naša i najbolja obrambena utakmica, od svih važnijih dvoboja koje smo odigrali dok sam ja trener. Šteta da nismo i napadački bili malo bolji, jer bismo sad vjerojatno pričali o odličnom rezultatu," kazao je pred uzvratni dvoboj s Metalurgom trener Obrvan.

"Bila je to u Skoplju jedna odlična obrambena utakmica, a nedostajalo nam je nekoliko laganih golova čime bi rezultat sigurno bio bolji. Igrali su agresivnu obranu, šut nas nije služio, ali vjerujem kako će u Zagrebu bit bolje," svjestan je Marko Kopljar. Na pitanje jesu li igrači CO Zagrebe ipak s malo prevelikim respektom prema vrataru Staniću ušli u dvoboj, odgovorio je izravno: "Ne", pa je nastavio, "Odlični golmani su svuda, nije to bio problem. Oni su igrali stvarno agresivno, no, agresivnije ću i ja ulazit u šuteve u Zagrebu, ali neću forsirat. Ako će biti prostora i slobodnih suigrača, dobit će loptu."

"Znali smo da je Metalurgov forte obrana, što su oni i dokazali, Ipak, nismo čak niti puno griješili, ali posljednjih 15 minuta u napadu nismo bili pravi, jer smo mogli i pobijediti. Očekuje nas nova utakmica, ali pozivam i javnost i medije na oprez, jer očekuje nas ozbiljan suparnik," naglasio je strateg Zagrebaša.

Obrvan je posebno naglasio kako očekuje bolje izdanje svojih napadačkih karika na vanjskim linijama, ali vjeruje kako uz pomoć publike mogu do željenog rezultata. "Moramo biti strpljivi u stvaranju prednosti koja će nas odvesti do željenog rezultata."

Obrvan je naglasio kako ga ništa nije iznenadilo u Skoplju: "Očekivano su igrali 6-0 većinu vremena, jer prema njihovom mišljenju ta obrana nama najmanje odgovara. "Želio bih samo upozoriti one koji očekuju sedam ili osam razlike za nas, da sigurno neće biti takav rezultat. Svi oni koji misle da Metalurg nije ovaj rang europskog rukometa neka pogledaju kako kod njih igra deset reprezentativaca Makedonije, osim Lazarova, koji su na Euru mogli i do medalje, ali tu je i Stanić na vratima. Mi ćemo pokušat ubrzat igru, ali tu se ne pita samo nas, nego se nešto pita i protivnika. Očekuje nas teška utakmica, u svakom slučaju," pozvao je na oprez trener Obrvan.

Obrvan očekuje od navijača da Zagrebašima pruže podršku u subotu u Areni od 20.15 sati. "Podrška makedonske publike bila je možda i ključna u njihovom preokretu u drugom poluvremenu. zagrebačka publika možda i je razmažena, ali ovo je osmina finala Lige prvaka. Pozivam sve da dođu u dvoranu, a mi ćemo im se odužiti borbenom i kvalitetnom igrom. Neka naprave atmosferu i nek nam pruže gromoglasnu podršku."

"Nažalost, nismo zabili niti jedan gol iz kontre, a upravo ćemo to pokušati popraviti. Pokušat ćemo držat visok ritam, imamo širu klupu i nadam se da ćemo stići do željenog rezultata," kazao je jedan od najboljih Zagrebaša u Skoplju Manuel Štrlek

Obrvan se ipak nada toliko željenom prolazu: "Dugačak je ovaj tjedan, radili smo analize, i kao ekipa, i igrači individualno. Priprema će sigurno biti drugačija, ali između ovih ekipa sve je već poznato. Nemam ja neki poseban osoban motiv protiv Červara. Razmišljam o svojoj ekipi i motiv mi je plasman u četvrtinu finala, što će sigurno biti fantastičan uspjeh."

Predviđa se dolazak i oko 200-tinjak glasnih makedonskih navijača. "Nema govora kako će ih stići više od tisuću, kako su bile neke najave. Prema našim informacijama stiže ih 200-tinjak, bit će u posebnom sektoru, a srdačno ćemo ih dočekati isto kao što su i oni nas srdačno primili u Skoplju. Jer mi smo dva prijateljska kolektiva, bez obzira na sportsku borbu na terenu" naglasio je za kraj sportski direktor Zagrebaša Božidar Jović.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2012. u 13:10
    Moze i nereseno. Prijateljski.
    Obrisan korisnik
  • Pijanec23.03.2012. u 19:03
    Btw ja naravno da idem na tekmu, karte su tu.
    Pijanec
  • Pijanec23.03.2012. u 19:02
    Mos si mislit kak bu puna. Puna je samo kad je Medvescak i to samo zato kaj je to sad ''IN'' Zagrepcani su operirani od sporta.
    Pijanec
  • Obrisan korisnik23.03.2012. u 13:13
    ne nema osum ce ve dobieme so dva razlika :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.03.2012. u 18:11
    Samo da je puna Arena i dobijamo ih
    Obrisan korisnik