Nogomet

Panathinaikos oštro kažnjen

Josip Piršljin • petak, 23.03.2012.
Panathinaikos oštro kažnjen
Foto: Dejan Popek

Zbog velikih navijačkih nereda koji su uzrokovali prekid najvećeg grčkog nogometnog derbija između domaćeg Panathinaikosa i Olympiakosa, atenski klub je oštro sankcioniran od strane Disciplinske komisije grčke lige.

Veliki derbi koji su prošle nedjelje igrali grčki velikani Panathinaikos i Olympiakos dva je puta prekidan zbog nereda navijača na Olimpijskom stadionu. Na početak drugog poluvremena čekalo se skoro sat vremena, a u 81. minuti sudac je definitivno odlučio prekinuti susret i igrače poslao u svlačionice.

Zbog toga je Panathinaikos kažnjen oduzimanjem tri boda u aktualnoj sezoni, a sljedeću će započeti s dva boda minusa. Osim toga, novčana kazna iznosi 252.500 eura, a sljedeća četiri domaća susreta PAO će morati igrati pred praznim tribinama.

Utakmica je registrirana u korist pirejskog kluba 3:0 čime su crveno-bijeli pobjegli najvećim rivalima na deset bodova prednosti u borbi za naslov grčkog prvaka.

Do kraja prvenstva ostalo je još samo pet kola i čini se kako će Olympiakos obraniti naslov i stići do brojke od ukupno 39 trofeja u tom natjecanju. Pirejski klub je bio najbolji u Grčkoj 13 puta u posljednjih 15 godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici23.03.2012. u 19:15
    Prvo Grčki model da se zamisle, pa onda Engleski da se sve smiri do kraja.
    bubici
  • Obrisan korisnik23.03.2012. u 18:29
    ma te huligane sve treba ...........treba se policiji dati sve ovlasti pa cu vidjeit tko ce imati muda zapaliti baklju...cuj da jedan balavac od 15 godina ide covjeka od 50 stolicom i bakljom gadati...treba toj stoki stati na kraj...tako i u Hr isto
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2012. u 18:24
    ma kakva grcka... nek pogledaju englesku ligu. englezi koji su jedni od najpoznatijih huligana u svijetu nesmiju mrdnut, za vrijeme derbija oni sjede 5 metara od terena i nikom nepada napamet nesto bacit a kamoli uletit na teren.
    Obrisan korisnik
  • kev23.03.2012. u 17:35
    Jadan onaj tko ide u Grčku učiti kako se razračunava pa ono je leglo primitivizma, ako je tebi razračunavanje kažnjavanje Panathinaikosa sa "velikim kaznama" onda vjerojatno nisi gledao što se tamo događalo na zadnjoj tekmi i opčenito na tekmama grčkog prvenstva tako da nije neka fora ići... [više na forumu]
    kev
  • Master Yoda23.03.2012. u 16:24
    mogla bi naša delegacija otić do grčke da vide kako se oni obračunavaju sa neredima i kako bez obzira na ime kluba daju oštre kazne
    Master Yoda