Nogomet

Chelsea lovi Spurse, Inter na Juve

Sportnet • petak, 23.03.2012.
Chelsea lovi Spurse, Inter na Juve
Foto: EPA

Chelsea će pokušati pobijediti Tottenham u borbi za četvrto mjesto, a u Italiji nas očekuje veliki derbi...

Devet kola prije kraja u Premiershipu mrtva trka odvija se na praktički svim frontovima. Na vrhu United opet ima priliku odvojiti se od Cityja jer na Old Trafford dolazi Fulham, koji Vragovima ne bi trebao biti osobita prijetnja, pogotovo što bi se u akciju mogao vratiti Phil Jones kojeg je zadnjih dana mučila viroza.

Pred Cityjem je bitno zahtjevnija zadaća. Stoke, finalist lanjskog FA kupa, koji je otišao baš u ruke Mancinijeve momčadi, tvrd je orah na svojoj Britanniji, a samopouzdanje je poraslo u domaćim redovima nakon remija na White Hart Laneu u srijedu. Klasnićev Bolton ima priliku uhvatiti vlak za bijeg s dna jer dočekuje 16. Blackburn, a Arsenal ima priliku zacementirati se na trećoj poziciji protiv Aston Ville jer izravni dvoboj igraju Chelsea i Tottenham.

Borba za Ligu prvaka gotovo je zanimljiva koliko i za naslov, a na Stamford Bridgeu Bluesi imaju idealnu priliku uhvatiti priključak sa sugrađanima. Tottenhamu prijeti i peta uzastopna utakmica bez pobjede. U obje momčadi nema značajnijih izostanaka, kod Chelseaja manje ozljede muče Terryja i Ivanovića.

Derbi susret 30. kola svakako je sraz Mallorce i Barcelone, barem ako se pogleda ono što obje momčadi pružaju na terenu za zadnjih nekoliko kola. Naime, dok o formi i izdanjima Katalonaca ne treba trošiti riječi, s druge strane jako je zanimljivo buđenje Mallorce, donedavnog utopljenika, a sada momčadi koju svi žele zaobići u širokom luku.

Vodeći Real će na svom stadionu koplja ukrstiti s Real Sociedadom, a svakako će biti zanimljivo vidjeti kako se Madriđani nose s pritiskom i činjenicom da Barca puše za vrat. U dobroj formi nalazi se i Getafe koji dočekuje uzdrmanu Valenciju, dok će dvoboj Levantea i Osasune također biti jedan od zanimljivijih. Iznenađujuće ove sezone dobri Espanyol ugostit će Malagu koja za poraz ne zna već pet kola i koja nastoji uhvatiti Ligu prvaka, a hit momčad ovogodišnje Europske lige Athletic Bilbao nastojat će crni niz od tri poraza prekinuti kod kuće protiv Sporting Gijona.

U donjem dijelu ljestvice susret Betisa i Racinga mogao bi za jednu od momčadi značiti i prekid poveće serije bez pobjede, čime bi uhvatili dobar zalet pred završne dvoboje u nastojanju da očuvaju status prvoligaša. Odgovor na pitanje ima li nade za posrnuli Villarreal, nakon poticajnog boda osvojenog protiv lidera, dat će vrlo dobri Rayo Vallecano.

Prošlotjednim su pobjedama Borussia iz Dortmunda i Bayern održali isto odstojanje, uz pet bodova prednosti za žuto-crne, a aktualne prvake u nedjelju čeka gostovanje kod Kölna, za koji prvo nastupa zbog suspenzije još uvijek nema Mato Jajalo. Kloppovi su nogometaši neporaženi već 20 prvenstvenih utakmica zaredom, što je klupski rekord, ali Sven Bender upozorava: "Rekordi su tek usputni, najvažnije je da opet uzmemo sva tri boda".

Bavarski je div nakon čak 20 golova u mreži Hoffenheima, Basela i Herthe pod tjednom osigurao finale Kupa s Borussijom (D). I jedni i drugi odigrali su 120 minuta , ali su Heynckesovi nogometaši prošli tek poslije izvođenja jedanaesteraca, a iz igre Borussiji (M) nisu postigli ni pogotka, makar im prilika nije nedostajalo. Jesu li ponovno pripremili nišanske sprave za Bundesligu, testirat će obrana sedmoplasiranog Hannovera, momčadi koja vreba plasman u Europsku ligu.

"Iznad" Hannovera međusobni će okršaj odraditi Ćorlukin Bayer protiv Schalkea, a Borussia (M) treće će mjesto čuvati na svom terenu protiv Lakićevog Hoffenheima. Nastupi Ćorluke i Lakića ovise o njihovom oporavku od ozljeda. "Hrvatski" dvoboj vikenda bit će onaj u petak navečer, između Wolfsburga za koji opet zabija Mario Mandžukić, i HSV-a, kojemu u borbi za ostanak u ligi pomažu Mladen Petrić i Ivo Iličević. Bivši trener Hajduka, Krasimir Balakov, debitirat će na klupi Kaiserslauterna u derbiju začelja, na gostovanju kod Santinijevog Freiburga.

Bez obzira na atmosferu, poziciju na ljestvici i stanje u momčadima, utakmica Juventusa i Intera uvijek je derbi, točnije, Derby d'Italia. Bianconeri kaskaju za Milanom četiri boda, a u domaći susret protiv Nerazzurra ulaze kao veliki favorit.

Momčad sa Meazze izgleda poput razbijene vojske dok se Stara Dama iskalila na Fiorentini prošlo kolo utrpavši im pet "komada". Antonio Conte bit će lišen pomoći Lichtsteinera, ali njegova momčad prošla je u finale Coppa Italie golovima Del Piera i Vučinića protiv Milana što dovoljno govori o njihovoj formi.

Rossoneri također nemaju laganu utakmicu, na San Siro dolazi ćudljiva Roma s kojom se nikad ne zna koje će lice na travnjaku pokazati. Ipak, unatoč zdravstvenim problemima s napadačima Milan će biti u potrazi za novim bodovima. Kvalitetan susret igrat će se i u Palermu gdje gostuje Udinese, Napoli dočekuje Cataniju, a Lazio Cagliari na Olimpicu.

Bitka za naslov nastavlja se i u francuskom prvenstvu, a već odavno preostala su samo dva kandidata za tron. U prošlom kolu Montpellier nije iskoristio remi Parižana, već je porazom dodatno zaostao. Ovog vikenda imaju još jedan težak zadatak jer na njihov stadion stiže Saint-Etienne, šestoplasirana momčad prvenstva sposobna svakom protivniku zagorčati život.

PSG će, pak, također pred svojim navijačima dočekati Bordeaux, u svojevrsnom derbiju kola na rasporedu u nedjelju navečer. Pobjeda je jedina stvar na umu igrača pod vodstvom Carla Ancelottija, pogotovo nakon poraza i ispadanja iz Kupa ranije tijekom tjedna. Doduše, Kup obaveza lišio se i prvi pratitelj Montpellier, pa u nastavku Le Championnata jednima i drugima puna koncentracija može biti usmjerena na ligaške obaveze.

Zanimljiv će biti i ogled Valenciennesa i Rennesa, a Marseille će kod Nice pokušati prekinuti niz od šest uzastopnih poraza u domaćim natjecanjima. Lyon nakon dobre igre u Kupu ima na "jelovniku" Sochaux, dok će Lilleu račune probati pomrsiti uvijek neugodni Evian, ekipa iz sredine tablice koja još uvijek strahuje za ostanak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2012. u 11:43
    nema ti ljepšega kad je tekma u 13:45 popodne :) spurs are going down!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2012. u 02:33
    ajmo Cheslea jako bita utakmica pobjedom se vraćaju u utrku za ligu prvaka,smješno ali na kraju Tottenham ipak neće igrati ligu prvaka ej moj Modriću
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2012. u 22:55
    Samo da Juve pobjedi shinter
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2012. u 22:32
    Samo da Inter pobjedi juve.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2012. u 21:03
    odnosno - 2,mislio sam da je 6 bodova razlika!!
    Obrisan korisnik