Nogomet

Vuk: "Poginuli za ovu pobjedu"

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • subota, 24.03.2012.
Vuk: "Poginuli za ovu pobjedu"
Foto: Ivana Jurica

Dugo je Zagrebov trener Gordan Ciprić po završetku utakmice ostao sjediti na klupi s koje je vodio momčad na Šubićevcu. Trebalo je gotovo pola sata od završetka utakmice do njegova pojavljivanja na konferenciji za novinare. Očito mu je poraz iznimno teško pao. Za razliku od Šibenčana kojima je nova pobjeda ponovno vratila osmijeh na lice. Iznimno umorni, ali presretni, domaći nogometaši nastavljaju sa sakupljanjem bodova i poručuju kako na tome ne misle stati.

"Ovo mi je sigurno najdraža i najvrjednija pobjeda koju smo napravili, u situaciji kad smo s kadrom kakav imamo, s igračima od kojih ne znam tko je odigrao tri utakmice u kontinuitetu u prošloj sezoni, s igračima koji su došli iz nižih liga da uzmemo danas tri boda, da se dignemo nakon poraza protiv Lokomotive. Ovo je stvarno fantastičan rezultat", nije krio sreću na konferenciji za novinare trener Narančastih Goran Tomić.

"Sigurno je Zagreb bio evidentno kvalitetniji, vršio nam je pritisak, međutim, igrači su pokazali karakter, što mi je izrazito drago. Da nakon 1:1, da okrenu na 2:1, tako da je ova pobjeda koja, vjerujte mi, strašno puno nosi. Ne samo tri boda nego i samopouzdanja. Ali imamo i sedam dana za pripremu za Split", napomenuo je Šibenikov trener.

Malčić: "Nismo se predali"

Vezane vijesti

"I sami sebe smo iznenadili. Padali smo s nogu, nismo više mogli. Ja prošlu sezonu nisam ni igrao dok je trener Lokica bio. Tek kad je Goran preuzeo momčad onda sam počeo igrati. Vrijeme mi nikako nije odgovaralo. Teško vrijeme, neka sparina. Dali smo prvi gol, poslije toga se malo uvukli, plašili se da ćemo primiti gol. Takve su nam zadnje tri utakmice, sve se nešto bojimo. Onda izjednačenje, pa je Šubić izborio taj jedanaesterac. Hvala Bogu realizirao sam ga i pobjeda je upisana", istaknuo je strijelac pobjedničkog gola Željko Malčić.

"Mi se još uvijek nismo predali, idemo u Split uzeti bod ili tri, pa onda kući Dinamo. Nisu ni oni bog zna što, možemo i njima uzeti bodove", kaže Malčić i naglašava: "Mnogu su nas otpisali, još i prije nego je počela ova polusezona, ali mislim da smo ih iznenadili i da ćemo i ubuduće iznenađivati."

Na konstataciju da su ih nakon Lokomotive opet otpisali, Tomić odgovara: "To je to što sam govorio. Već su nas bili otpisali. Ali ovi su momci pokazali karakter i to mi je najvažnije. Bez obzira što Zagreb ima kvalitetne igrače, danas je stvarno pobijedio karakter. Svi bi mi da idemo naprijed, napadati, ali nije to baš lako, stalno ići u napad, budući da ovi igrači nisu imali kontinuitet u prošloj sezoni i u svojoj karijeri, pogotovo s obzirom na zahtjevnost Prve lige. Ja stalno tražim da napadnu gore, ali ritam Prve lige to je ritam koji je ogromna razlika od Treće ili Četvrte lige".

"Ova nam pobjeda opet daje vjetar u leđa. Imamo sedam dana ispred sebe za pripremu, što nismo imali uoči Lokomotive. Jer da smo imali drugačije bi to izgledalo, jer ovoj ekipi gdje imaš tanku klupu je stvarno prenaporno igrati tri utakmice u sedam dana", završio je svoje izlaganje nadareni stručnjak sa šibenske klupe.

Zagrebov trener Gordan Ciprić, na konferenciji za novinare, ponudio je svoje viđenje susreta: "Nakon jednog lošeg prvog poluvremena mislim da smo se bitno dignuli u drugom poluvremenu. Stvarali neke akcije, imali dvije izgledne prilike. Na kraju uspjeli postići i izjednačujući zgoditak. Međutim, u samom finišu utakmice dogodio se taj trenutak. Ne mogu točno reći, nisam dobro vidio, taj prekršaj u 16 metara i Šibenik je tu došao do pobjede."

S novinarskom konstatacijom da je igra Zagreba bila puno opasnija kad je ušao Dedić složio se i Ciprić: "Pa sigurno. To se vidjelo u drugom poluvremenu. Igra je bila bitno bolja, Nažalost, taj nas je jedanaesterac spriječio da dođemo barem do jednog boda."

Na pitanje jesu li podcijenili Šibenik, trener momčadi iz Kranjčevićeve ponudio je negativan odgovor: "To nismo sigurno. To Šibenik sigurno ne zaslužuje dosadašnjim rezultatima u drugom dijelu polusezone. Mi smo znali da ćemo imati posla s jednom solidno organiziranom momčadi, agresivnom, mladom, tako smo se i pripremili. Nažalost, primili smo taj gol iz naše nesmotrenosti i iz kornera. Sigurno nije bilo podcjenjivanje Šibenika."

Strijelac prvog Šibenikova gola Andrej Vuk na pressici je kazao: "Ja ako se danas nisam izvrnuo na terenu, ja mislim da se neću nikada. Iskreno. Je, bilo je zaista teško, ali mislim da smo pokazali, od prvog do zadnjeg igrača, trkom, svi zajedno da smo baš poginuli za ovu pobjedu. Jedna užasno teška utakmica. Tri utakmice odigrati u sedam dana je stvarno iznimno teško, vani još i sparina. A moramo računati da su oni imali i dan više za odmor. Sve tri utakmice igrale su se u vrlo visokom ritmu, užasno teško. Mislim da smo pokazali karakter. Istina branili smo se, ali teško je nešto igrati na ovakav umor."

"Ali sad imamo sedam dana do utakmice u gostima. Bilo bi jako lijepo, ja mislim, spojiti domaću i gostujuću pobjedu, a onda dolazi Dinamo. Sad idemo utakmicu po utakmicu, pa što bude. Ali u svakoj ćemo ići po pobjedu", kazao je na kraju Vuk.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!