Košarka

Repeša: "Bitno je da se Cibona stabilizira"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • nedjelja, 25.03.2012.
Repeša: "Bitno je da se Cibona stabilizira"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona je proslavila i drugu očekivanu pobjedu u Ligi za prvaka. Nakon gostovanja u Slavonskom Brodu u prvom kolu, Cibosi su u nedjelju uspješno prošli i ogled s Jolly JBŠ-om u Domu Dražena Petrovića, a poslije domaćih +20, Jasmin Repeša nakratko se osvrnuo i na priču o Unicaji...

Za razliku od prošle sezone, kada su otvorili Ligu za prvaka s tri uzastopna poraza (Borik, Zadar, Cedevita), košarkaši Cibone su ovosezonski nastup u domaćem prvenstvu započeli puno bolje. Svjetlost im u prvom kolu nije predstavljala ozbiljniji problem, a slično je bilo i ove nedjelje protiv Jolly JBŠ-a, koji iz Zagreba odlazi s porazom s 20 razlike (95:75).

Ne stanu sva petorica

Po početku Lige za prvaka, Repeša kombinira sa sastavom u kojem u svakoj utakmici u zapisniku smiju biti najviše četvorica stranih igrača, a ni u jednom trenutku više od dvojice na parketu. Ove nedjelje među 12 nije bilo Demontea Harpera, prije nekoliko dana u Slavonskom Brodu izostao je Tomaš Hampl, a taj dvojac će najviše biti "na vagi".

Vezane vijesti

"Netko će morati biti vani, a što se toga tiče, to nam nije toliki problem jer igramo otprilike na taj način da bismo bili bez poteškoća i da su u zapisniku dozvoljena samo tri stranca. Situacija je takva kakva je, ni Harper ni Hampl ne opterećuju drastično proračun, a nemaju drugu opciju koja bi bila povoljna za njih, pa idemo dalje ovako", opisao je Cibonin trener.

"Pred samu utakmicu smo bili favoriti, to smo morali prikazati, dobrim dijelom smo to i uspjeli napraviti. Bilo je propadanja, bilo je i perioda kada je napadački izgledalo solidno i trkački dobro, bilo je perioda i kada smo padali i primali poene iz kontranapada, imali poteškoće i u skoku. No, pobjeda nije dolazila u pitanje, a bitno je i da se nitko nije ozlijedio", komentirao je Jasmin Repeša poslije susreta, dodajući da je, s dolaskom Zacka Wrighta i popravkom tjelesne spremnosti Khalida el-Amina, sada sve manje problema u organizaciji igre.

"Može se reći da se El-Aminu popravila kondicija, imali smo i pet treninga na zraku, osvježili smo se, napravili aerobni dio, njemu je to sigurno koristilo. Kada je tek došao, znamo da to nije bilo to", opisao je trener Cibosa: "Playmaking nam s dva playmakera ide tako da nemamo poteškoća u kontinuitetu. Bilo je nekih grešaka, ali problem koji smo imali je sada dobrim dijelom pokriven - iako nema zbora da može biti i bolje".

U prvoj polovici tjedna, na dan kada su Vukovi igrali u Slavonskom Brodu, zakotrljala se priča o mogućem Repešinom odlasku u Unicaju, a nakon što je ostao u Zagrebu, trener Cibosa nije se želio previše vraćati na to. No, činjenica da se više pisalo o tome nego o utakmici koju je Cibona igrala nagnala je Repešu da progovori o nezadovoljstvu tretmanom kluba u nekim medijima: "U ovom trenutku je najbitnije da Cibona završi sezonu kako treba i da se stabilizira. Mislim da si Cibona u stanju u kakvom jest ne može dozvoliti takav tretman, a to zamjeram i sebi, tu moram biti malo agresivniji".

Ne fizički, dakako.

Hrvoje Puljko, igrač Jollyja: "Došli smo što duže se držati s Cibonom, koja je kvalitetnija od nas. Na trenutke je izgledalo dobro, ali bilo je padova koncentracije koje je Cibona iskoristila i odvojila se, a nakon toga je bilo teško, pogotovo na njihovom terenu. No, u neku ruku, ova utakmica je nama bila najlakša za igrati, sada ćemo čekati Zabok protiv kojeg računamo da možemo dobiti".

"Nadamo se da doma možemo skinuti nekog od favorita. Nemamo nekih iluzija, ali branit ćemo domaći teren pod svaku cijenu, to je naša kuća i naš dom koji ćemo probati čuvati svim snagama. Računamo i na poneko iznenađenje, zašto ne? Kako se kaže, lopta je okrugla i sve je moguće".

Hrvoje Vlašić, trener Jollyja, istaknuo je da se njegova momčad teško nosi s agresivnošću protivnika, što se ranije ovog tjedna vidjelo i u gostujućem porazu od Zagreba CO: "Riječ je o jednoj višoj brzini i većoj razini agresivnosti, a u nekim trenucima kada je ta agresivnost pala, imali smo svoje serije. Evidentno je da ne ide na tu agresivnost, jako je dobro da možemo iskoristiti ovakvu utakmicu da se pokušamo adaptirati na tako agresivnog protivnika".

"Imali smo problema s organizacijom, tu moramo podići svoju razinu ako mislimo kući dobiti neku od jačih momčadi. U ovom trenutku smo dosta iza njih, probat ćemo se dizati kroz utakmice i treninge. Od večeras se počinjemo pripremati za Zabok", dodao je trener Jollyja, koji u nedjelju nije dobio puno od tek pristiglih Edija Sinadinovića i Akide McLaina.

"Još se nisu adaptirali, nedostaje im kontinuitet, vidi se da još nismo posloženi kao momčad. No, ta pojačanja su nam bila potrebna da budemo koliko-toliko unutra, da ne bude katastrofalnih poraza. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti koliko ćemo pobjeda skupiti", zaključio je Vlašić, koji - barem zasad - nije želio gledati previše daleko, prema borbi za četvrto mjesto, koje bi vodilo prema ABA ligi.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava26.03.2012. u 21:19
    samo domaći dečki
    Torca-Dubrava
  • basketas26.03.2012. u 20:25
    Odlican komentar Pike.Meni jos jedna stvar ne ide u glavu. Ta mi je ubiti i najcudnija od svega. Kako klubovi poput ( dakle I - ni jednu stranu ne zauzimam) i Cibone i Zadra. Mogu dovoditi nova pojacanja i to ta pojacanja sigurno ne igraju za kikiriki. Kako Cibonini stranci, tako Zadrovi poprilicno... [više na forumu]
    basketas
  • pikepiletina26.03.2012. u 13:01
    tako je, na ljeto Cibona treba dovesti još 7,8 stranaca, pa onda mogu slobodno zatvoriti omladinski pogon. zašto trošiti lovu na juniore kad zagrepčani vole plaćati masno da bi gledali američki škart.
    pikepiletina
  • nido26.03.2012. u 11:32
    Ma sada izgurat sezonu koliko god se bolje moze a na ljeto dovest jos dva-tri bas dobra igraca i da Repesa ostane naravno...
    nido
  • Obrisan korisnik26.03.2012. u 09:29
    cibona rotira 5 stranaca za domaće prvenstvo, meni je to teška katastrofa da tu nema domaćih igrača i da im se da poštena šansa
    Obrisan korisnik