Nogomet

Mourinho: "Kaka i Marcelo su odlučili"

Maj Gašparac • srijeda, 28.03.2012.
Mourinho: "Kaka i Marcelo su odlučili"
Foto: EPA

Madridski Real slavio je 3:0 na gostovanju na Cipru u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Kraljevski klub je imao dominaciju na terenu tijekom cijelog susreta, a obrana Apoela popustila je u posljednjih 16 minuta. Značajnu ulogu u pobjedi kluba iz Madrida igrali su Marcelo i Kaka, dva igrača koji su u igru ušli tek naknadno.

Gosti su u posljednjih 16 minuta susreta postigli tri pogotka i mirno očekuju uzvrat, a trener Apoela prokomentirao je kako je sve već riješeno: "Real Madrid je u polufinalu, u to nema sumnje. Vjerujem da će doći do finala i osvojiti Ligu prvaka", izjavio je za uefa.com Ivan Jovanović.

Trener ciparske momčadi prokomentirao je susret sljedećim riječima: "Konačni rezultat je pošten. Pokušali smo ih zadržati, no pojačali su svoj tempo pri kraju utakmice i to nismo mogli pratiti."

"U drugoj utakmici će nam biti teže. Moramo napustiti natjecanje na dobar način", zaključio je Jovanović.

Obrana Apoela držala se do 74. minute, a bitnu ulogu njenom probijanju imala su dva igrača koji su ušli s klupe. Kaka je deset minuta nakon što je ušao u igru asistirao za vodeći pogodak te zatim i sam poentirao, a Marcelo je bio asistent za drugi gol gostiju.

Trener Kraljevskog kluba Jose Mourinho prokomentirao je kako je ulazak brazilskog dvojca bio "odlučujući za utakmicu", te pohvalio protivničku ekipu.

"APOEL je igrao sjajno u obrani. Nemaju ogromnu individualnu kvalitetu poput drugih momčadi u Ligi prvaka, no u pogledu organizacije i karaktera su izvrsni", izjavio je Portugalac.

Mjesto u početnom sastavu Real Madrida dobio je Nuri Şahin, igrač koji ove sezone nije imao veliku minutažu: "Odigrao je vrlo dobro i svi smo sretni zbog toga jer je on sjajan momak. Ovo je bila savršena utakmica za njega jer smo znali da ćemo imati veliki posjed lopte".

"Pobijedili smo jer smo igrali dobro. Morali smo biti na visokoj razini kako bi postigli ovaj rezultat. U trenucima kada su Marcelo i Kaka ušli u igru suparnički igrači su ostajali bez energije i zamjene su se pokazale kao odlučujuće", zaključio je Mourinho.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 17:14
    Ja sam fanatic Reala :d
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 11:49
    navijač reala iz hrvatske? nikada mi nije bilo jasno ''navijanje'' za klub koji vidiš jedino na televiziji, i to strani klub iz tamo neke španjolske (ili italije, engleske...), ali dobro, ja sam malo staromodan, ja volim navijati za klub iz mog grada, klub za koji me nešto veže, volim otići na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 10:56
    ne on je navijac Reala!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 09:45
    da dignemo 10pehar LP?????? wtf?  šta si ti pomočni trener reala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 02:12
    nemogu ne primjetit da na oba clanka sa vecerasnje tekme Reala nema ni jednog dezurnog pljuvaca barceloniste. to je lijepo. mozda su odlucili koristit mozak pa komn "svoje" teme. O utakmici? Najcistija pobjeda reala sezone kako rezultatski tako vise sta nema ni jedne sudacke mrlje na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik