Rukomet

Čupić: "Kielce gradi veliku momčad"

Mišo Gulić • srijeda, 28.03.2012.
Čupić: "Kielce gradi veliku momčad"
Foto: Davor Sajko

Desno krilo hrvatske rukometne reprezentacije i njemačkog Rhein-Neckar Löwena Ivan Čupić od ljeta će biti član poljskog kluba Vive Targi Kielce, a svoje prve impresije odmah je podijelio i s javnosti, pritom istaknuvši veliko zadovoljstvo vrlo brzim dogovorom s tamošnjim predsjednikom Kluba.

Ivan Čupić je potpisao trogodišnji ugovor s Kielceom, koji stupa na snagu prvog dana srpnja, a u intervjuu za službenu klupsku stranicu, dolazak u Poljsku opisao je kao korak naprijed u svojoj bogatoj karijeri.

Koliko je zapravo trajao cijeli proces pregovaranja, Čupić je rekao: "Ne dugo, oko dva ili tri tjedna. Razgovarao sam s mojim menadžerom i predsjednikom kluba Bertusom Servaasom. Imali smo tri razgovora, a ono što smo se dogovorili je u skladu s mojim željama. Zato sam jučer potpisao ugovor u trajanju od tri godine s Kielcom."

Međutim, nisu to bile jedine ponude koje je imao hrvatski reprezentativac, o čemu kaže: "Uz ponudu Kielcea imao sam dvije ponude, jednu od AG Kopenhagena i Metalurga iz Skoplja. No, odlučio sam da želim potpisati za Kielce i tako biti uključen u projekt izgradnje velikog europskog kluba."

Svoj doprinos takvoj odluci zasigurno su imali i njegovi suigrači iz Rhein Neckar Löwena: "Svatko je govorio u superlativima o klubu i ciljevima za sljedeću sezonu. Rekli su da je Bertus Servaas predsjednik koji želi izgraditi Kielce u stvarno veliku momčad. Znam da je Kielce klub gdje ću i sam pomoći u razvoju i gdje želim sam jako puno postići."

Čupić je u dresu Gorenja i Löwena već nekoliko puta snage odmjerio sa svojim novim klubom, a na pitanje je li ikada razmišljao o tome da odjene njihov dres, kaže: "Nisam razmišljao u tom smjeru. Ja sam profesionalac te se isključivo koncentriram na igru kluba kojem pripadam. Ono što mi je ostalo u sjećanju je dobra atmosfera i ljudi na tribinama koji vole sport i koji su u stanju stvoriti prekrasan dekor na tribinama. Ja sam veliki borac i zato je to vrlo motivirajuće za mene. Moram priznati da je to također bio jedan od razloga zašto sam odabrao Kielce."

Potom se Čupko osvrnuo na očekivanja vezano uz sljedeću sezonu: "Tendencija je biti bolji iz sezone u sezonu. Predsjednik se zalaže za jako Kielce i zato se stvara jaka momčad koja to može ostvariti. Sljedeće sezone će se momčad sigurno boriti da što dalje dogura u Ligi prvaka, a cilj je, naravno, osvojiti nacionalno prvenstvo i Kup."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2012. u 11:44
    Pogledaj koliko im je igrača falilio toku ove sezone,a i prošle sezone u četvrtfinalu blii su bez Karababatića pa su ispali od Čehosvskih Medveda u četvrtfinalu!!
    Obrisan korisnik
  • danchy29.03.2012. u 09:53
    čak je Montpellier bio i u grupi iza Ademar Leona, a od njih je bolji i Veszprem, a možda i Zagreb kad ima dobar dan. jer nisu imena sve, to je i Koper pokazao
    danchy
  • goikoetxea29.03.2012. u 02:13
    bastion imas li ti vise od, sta ja znam, 11 godina?
    goikoetxea
  • Obrisan korisnik28.03.2012. u 23:57
    Pogledaj malo bolje koliko je Montepellieru falilo igrača protiv Barcelone,falilo im je Kavtičnik,Hunrubia i Gajić.Ekipa koja ima Karabatića,Accamabraya,Guigoua,Bojinovića,Kavtičnika,Honrubiu sigurno je među 6 najjačih ekipa u Europi!!
    Obrisan korisnik
  • danchy28.03.2012. u 23:06
    a di si tu ubacio Montpellier?? oni su truba ove sezone, jedva ušli u top 16 i sad ih Barca natamburala. a da je Kielce daleko od F4 to je istina, ali ako nastave ovim tempom niti će jako neugodni
    danchy