Nogomet

Barca testira Bilbao, Napoli u Torinu

Sportnet • petak, 30.03.2012.
Barca testira Bilbao, Napoli u Torinu
Foto: EPA

Athletic Bilbao će dobru europsku formu pokušati prenijeti i na Nou Camp, a Napoli čeka težak posao u Torinu.

Manchester City barem bi se do ponedjeljka mogao naći na prvom mjestu Premiershipa zbog gol-razlike. U prilog tome govori činjenica da Građani imaju savršen skor na svojem terenu, a uoči teškog rasporeda koji ih čeka, tri boda protiv Sunderlanda apsolutni su imperativ. S obzirom na Agüerovu ozljedu, u prvom sastavu prvi put od rujna mogao bi se pojaviti "nađeni sin" Tevez.

Nakon što je odmorio većinu glavnih aduta u Ligi prvaka, Roberto Di Matteo imat će ih praktički sve na raspolaganju u lovu na pobjedu na Villa Parku, a ni domaćinu utakmica nije nevažna. Dapače, Aston Villa nije daleko od crvene zone. Nakon pet poraza u šest posljednjih utakmica, Liverpool u Newcastleu traži prekid najgore forme u sezoni, a Svrake bi mogle zadati Redsima novi udarac u borbi za Europu s obzirom da će im nedostajati Adam, Agger, Kelly, Johnson i Bellamy.

Za Tottenham nema filozofije, Swansea mora pasti na Laneu s obzirom da su glavne poluge Spursa spremne za igru. Slično vrijedi i za United koji gostuje kod fenjeraša Blackburna i bit će željan zadržati prvo mjesto.

Nakon što su preko tjedna poprilično uspješno odradili prve utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid i Barcelona nastavljaju sa svojom utrkom u Primeri. Kraljevski klub u 31. kolu gostuje kod šestoplasirane Osasune koja već šest utakmica ne zna za poraz. Nakon dva kiksa Real se u prošlom kolu vratio uvjerljivom pobjedom i sasvim je sigurno da Jose Mourinho očekuje nova tri boda i kod Osasune.

S druge strane Barcelona se nada novom posrtanju vodeće momčadi lige što bi im uz pobjedu protiv Athletic Bilbaa dalo mogućnost da se potpuno približi Real Madridu. Manji problem za goste mogao bi predstavljati umor jer su u četvrtak odigrali četvrtfinalni dvoboj Europske lige u kojem su na gostovanju kod Schalkea slavili s 4:2.

Od ostalih susreta svakako treba izdvojiti dvoboj trećeplasirane Valencije i petoplasiranog Levantea koji za domaćinom zaostaje samo tri boda. Mate Bilić će sa svojim Sportingom dočekati Real Zaragozu za koju nastupa Tomislav Dujmović dok će posljednji Hrvat u Primeri, Ivan Rakitić bodove tražiti protiv Mallorce.

Borussia Dortmund neporažena je u Bundesligi već 21 utakmicu, a nakon "šestice" Kölnu, na putu prema nastavku tog niza u petak će stajati Stuttgart. Švabe se nalaze na sedmom mjestu i u borbi su za pozicije koje vode u Europsku ligu. Uspjehu Stuttgarta nadat će se Bayern kojeg nakon uspješnog nastupa u Ligi prvaka očekuje bavarski derbi protiv Nürnberga. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola, a Bayern je na pet bodova zaostatka za Dortmundom.

Wolfsburg Marija Mandžukića će kod Herthe tražiti četvrtu uzastopnu pobjedu, a vrlo važne utakmice igraju se u borbi za opstanak. Petrićev i Iličevićev HSV se našao na poziciji koja vodi u doigravanje za ostanak u ligi, a crnu seriju pokušat će prekinuti protiv posljednjeg Kaiserslauterna. Novi klub Krasimira Balakova udaljen je sedam bodova od 15. mjesta i hitno mu trebaju pobjede. Dvije momčadi koje su odmah iznad opasne zone, Augsburg i Köln, u međusobnom će susretu tražiti bodove spasa. Za Köln neće nastupiti Jajalo zbog suspenzije.

Nakon poraza u prvim utakmicama četvrtfinala Europske lige, Schalke i Hannover će nastaviti bitke na domaćem frontu. Schalke gostuje kod Hoffenheima, a Hannover dočekuje Borussiju Mönchengladbach.

Juventus i dalje zaostaje četiri boda za Milanom koji je tokom tjedna imao veliki okršaj s Barcelonom u Ligi prvaka. 30. kolo Serie A donosi im neugodno gostovanje kod iznenađujuće dobre Catanije koja se nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. Juventus će čekati kiks lidera u subotu te će u nedjelju imati težak posao u Torinu protiv Napolija koji više ne "puca" na tri fronte.

Bianconeri će tako sudjelovati drugi put zaredom u derbiju kola, a motivaciju i inspiraciju zasigurno će potražiti u prošlotjednom izdanju u kojem su nadmašili posrnuli Interov brod koji ima novog kormilara. Ime mu je Andrea Stramaccioni, a najveći mu je trenerski uspjeh osvajanje juniorske Lige prvaka s Primaverom Nerazzurra, a svoj trenerski debi imat će ovog vikenda protiv Genoe na Meazzi.

Lazio će svoje treće mjesto i europske snove braniti kod Parme koja se nalazi nadomak "crvene" zone, a Roma je već upisala tri boda protiv otpisane Novare koja će ipak potvrditi na travnjaku. Udinese na rasporedu ima gostovanje u Sieni dok će Igor Budan s Palermom put Bologne.

U posljednjem odigranom kolu francuskog Le Championnata PSG je izgubio tron, odnosno Montpellier se bodovno poravnao s liderima i zbog bolje gol razlike zasjeo na prvu poziciju. Ipak, tjedan dana poslije momčad pod vodstvom Carla Ancelottija pobjedom kod osrednjeg Nancyja ima veliku priliku ostati sama na čelu prvoligaške kolone.

Razlog je jednostavan. Naime, Montpellier će svoju utakmicu 30. kola protiv Marseillea odigrati tek za desetak dana. No, ovo kolo nosi nekoliko drugih zanimljivih dvoboja. Zahuktava se, primjerice, borba za treću poziciju, a Lille ima veliku priliku na svom travnjaku pobjeći prvom pratitelju Toulouseu na šest bodova prednost.

U prilog aktualnim prvacima ide i činjenica da međusobni ogled igraju Rennes i Lyon, a mjesto u sastavu gostiju trebao bi naći i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, nakon što je u prošlom kolu zabio prvijenac za Lavove. Dosta toga, ali na dnu ljestvice, rasplest će susreti Sochauxa i Bresta, odnosno Caena i Ajaccija. Fenjeraš Auxerre, pak, jednu od posljednjih prilika za priključak ima protiv Valenciennesa pred svojim navijačima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • apolo6431.03.2012. u 11:51
    Ma kaj vi pričate: Ajmo bili!!!
    apolo64
  • Obrisan korisnik30.03.2012. u 21:45
    Vamos Rafa:-D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2012. u 20:38
    forza pi**a m*****a..kako ste naporni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2012. u 20:18
    Forza Malaga.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2012. u 19:55
    FORZA JUVE
    Obrisan korisnik