Nogomet

Krstičević: "Nedostajali Anas i Andrić"

Zvonka Keliš • subota, 31.03.2012.
Krstičević: "Nedostajali Anas i Andrić"
Foto: Bruno Karadža

Momčad Hajduka na gostovanju u Koprivnici kod Slaven Belupa nije uspjela izboriti pobjedu pa je tako u Split ponijela tek jedan bod. Trener gostujuće ekipe, Mišo Krstičević, nakon susreta pojasnio je koliko su Hajduku u susretu nedostajali Anas Sharbini i Andrić, dok je domaći trener, Roy Ferenčina, bio zadovoljan konačnim ishodom utakmice.

Netom nakon susreta sa Slaven Belupom trener gostujuće momčadi, Mišo Krstičević, nije mogao biti u potpunosti zadovoljan osvojenim bodom, no naglasio je kako su igrači Hajduka svoj klub željeli predstaviti u najboljem svijetlu: "Hajduk je igrao tvrdo i agresivno te nam je želja bila osvojiti tri boda. Imali smo svoje prilike kao i Slaven Belupo, no iako smo osvojili tek bod smatram da smo se našim nastupom i željom trudili predstaviti Hajduk najbolje što znamo. Poveli smo u susretu, no pogodak za izjednačenje smo primili malo prije kraja utakmice. Šteta što nismo uspjeli ostvariti pobjedu, no takav je nogomet."

"Vuković je imao problema te se nadam da njegova ozljeda nije teška. Međutim, on i Lendrić su izvanredno trenirali ovih dana te smo se dogovorili da će svaki od njih dobiti šansu u jednom poluvremenu. Večeras se to poklopilo s povredom Vukovića za koju se uistinu nadam da nije ništa ozbiljno te da će moći s nama nastaviti prvenstvo", kazao je Krstičević.

Vezane vijesti

Gostujući trener dodao je i kako su u redovima njegove momčadi uistinu nedostajala dvojica ključnih igrača s kojima bi susret možda drugačije tekao: "Anas Sharbini i Srđan Andrić momčadi u taktičkom, ali i tehničkom dijelu daju posebnu kvalitetu. Činjenica je također da Anas sam može riješiti susret, naime, potentan je, ozbiljan i klasan igrač koji lako napravi višak što nam je i nedostajalo protiv Slaven Belupa."

Osvrnuo se Krstičević i na pomladak Hajduka čiji je donedavno bio i trener, a za kojeg smatra da bi trebao s vremenom naći svoje mjesto u prvoj momčadi: "Na klupu prve momčadi Hajduka stigao sam kao trener juniora te je sasvim sigurno da Hajduk u kategoriji juniora i kadeta ima dosta mladih igrača koji su vrlo dobri. Hajduk bi se stoga trebao okrenuti igračima iz svog pomlatka te naše regije te bi tu bio na pravom putu za budućnost budući da ima ogroman potencijal pred sobom."

Svaki bod je dobar bod

"Svaki bod koji osvojimo protiv Dinama i Hajduka jest izuzetno dobar, iako smo mi večeras protiv Hajduka željeli pobijediti, no nije nam išlo te je dobro što na koncu nismo izgubili", pojasnio je trener domaćina koliko znače bodovi protiv najbolje dvije momčadi u Prvoj ligi.

Trener domaće momčadi, Roy Ferenčina, nakon susreta pojasnio je kako je neriješen rezultat najbolji ishod susreta u Koprivnici: "Remi je svakako najpravedniji ishod večerašnje utakmice, naime, u jednom je poluvremenu Hajduk bio u bolji, u drugom mi. Sreća je da smo, nakon što je naš protivnik poveo, uspjeli izjednačiti."

"Igrali smo bez svojih pet standardnih igrača koji su nam itekako nedostajali tako da mogu biti zadovoljan osvojenim bodom kao i igrom svojih igrača koji su bili angažirani i agresivni", dodao je Ferenčina.

Prokomentirao je Ferenčina i priliku Martina Šabana kojom je Slaven Belupo mogao povesti u susretu: "Šaban je imao praktički prvu priliku u susretu, a da smo tada poveli susret bi možda išao drugačijim tokom. Činjenica jest da Šaban mora biti brži u reakcijama te mora u narednim utakmicama u sličnim situacijama bolje reagirati."

Momčad iz Koprivnice u narednom je kolu trebala zaigrati s varaždinskim prvoligašem, no s obzirom na ispadanje NK Varaždina iz Prve lige, pred Slavenom je sada nekoliko dana odmora: "Pred igračima su sada dva slobodna dana nakon kojih slijedi prijateljska utakmica, dok nas za dva tjedna očekuje dvoboj s Lokomotivom, dakle, novi težak susret", kazao je kraj trener Ferenčina.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Shadowfax01.04.2012. u 00:37
    Zbilja jako dobra utakmica i pun stadion. Ljepotica kola.
    Shadowfax
  • Obrisan korisnik31.03.2012. u 22:25
    Jako zanimljiva utakmica i na kraju krajnje neizvjesna. Svaka čast svima na borbenosti. Takve igrače želimo vidjeti na našim travnjacima!
    Obrisan korisnik