Nogomet

Uvjerljivi Brodosplit i Nacional

Ivan Dominik • nedjelja, 01.04.2012.
Uvjerljivi Brodosplit i Nacional
Foto: Duje Bonačić

18. kolo najjačeg natjecanja hrvatskog futsala donijelo je mnoštvo odličnih partija i utakmica, neke su bile nepete i neizvjesne, a neke bogate golovima. Rast na tablici zabilježili su Osijek VBK i Novi Marof, dok su i dalje u slobodnom padu Uspinjača i Kijevo Knauf, koji su izgubili još nekoliko pozicija. Brodosplit i Vrgorac i dalje su nedodirljivi, a zagrebački klubovi Nacional i OVB Allfinanz konačno su pronašli pravu formu te pobjedama napredovali na ligaškoj ljestvici, na kojoj su i dalje posljednji Potpićan i Mejaši.

Split Brodosplit inženjering – Mejaši Klesarstvo Dicmo

Gradski derbi između vodeće momčadi prvenstva i Mejaša otišao je na stranu bolje i kvalitetnije momčadi Brodosplita, koji je nezaustavljiv u posljednje vrijeme. Domaćima očito izostanak Radana nije bio toliki problem, koliko je Mejašima bio problem neigranje Duje Bajrušovića. Iako su gosti poveli s 1:0 i 2:1, nakon desete minute više nisu tresli mrežu reprezentativnog vratara Iva Jukića.

Nakon što je Branko Laura anulirao Banićev gol, a Tihomir Novak zgoditak Dalibora Vujevića, na scenu je stupio briljantni Dario Marinović. Momak iz Mokošice zabio je dva gola zaredom za lijep kraj prvog i još ljepši početak drugog poluvremena. Na 5:2 povisio je Josip Suton, zatim je svoj drugi gol na utakmici zabio i Tiho Novak, a za 7:2 je precizan bio ponovno Branko Laura.

Tihomir Novak odigrao je jednu od najboljih utakmica za Brodosplit nakon selidbe u taj klub iz zagrebačkog Nacionala, a svojim je trećim golom upotpunio izvrsnu predstavu te postavio konačnih 8:2 Splitovaca. Bilo je to osam minuta prije kraja, Novak je proglašen i igračem utakmice zbog hat-tricka i odličnih asistencija, a najvažnije od svega je održanje Brodosplitove bodovne prednosti nad Vrgorcem, koja iznosi pet bodova.

Nacional – Murter

Nacional je i protiv Murtera nastavio svoju pobjedničku seriju, koja je sada već narasla na četiri pobjede uključujući i Kup u posljednjih pet dvoboja. Zagrepčani su ušli i u finale HMNK-a, a u prvenstvu iz kola u kolo napreduju na ligaškoj ljestvici. Nakon što su i u gostima svladali otočane, u Zagrebu momčad Nacionala nije imala poteškoća s Murterom te je ostvarila visoku i uvjerljivu pobjedu.

Kao i na Murteru prije par mjeseci ponovno je krenulo mladog i perspektivnog Mislava Halilovića, koji je u prvom susretu poentirao dvaput, a i u domaćoj je utakmici jednom bio precizan. Dva je gola zabio ponajbolji igrač Zagrepčana, Korab Morina, a još jedan zgoditak dodao je i Bojan Kubović, koji u zadnje vrijeme igra u zavidnoj formi.

Nacional je s ovom pobjedom konačno napredovao u zonu koja vodi u doigravanje te se sada nalazi na odličnom sedmom mjestu, budući da je prije utakmice bio deveti. Murterani su pali na desetu poziciju ligaške ljestvice, a od njih su lošij plasirani samo Mejaši i Potpićan.

Solin Staro Češko – Novi Marof

Treće plasirana momčad lige, Solin Staro Češko, ugostila je ekipu Novog Marofa u svojoj Bilankuši, koja slovi za jednu od najteže osvojivih dvorana u 1. HMNL. Dvije vrlo dobro organizirane ekipe odigrale su zanimljivu, neizvjesnu i nadasve efikasnu utakmicu u kojoj je na kraju iznenađujuće sva tri boda odnio gost iz Zagorja.

Gosti iz Novog Marofa doputovali su u Bilankušu bez petorice standardnih igrača koji su ozlijeđeni ili kartonirani, tako da su gotovo cijeli susret odigrali bez mnogo zamjena. No, unatoč tome su Marofljani uspjeli odigrati dobar susret i na kraju pobijediti s 5:3 u vrlo teškoj i napetoj utakmici. Autogolom Igora Leskovara od kojeg se lopta slučajno odbila u gol, poveli su domaćini, već u drugoj minuti susreta, no tri minute kasnije izjednačio je . Tada su bolje zaigrali gosti te s dva gola kapetana Igora Martana i Domagoja Petrića završili poluvrijeme s prednošću od 3:1.

U drugom dijelu je ponovno poentirao Martan, a potom su se u igru vratili i Solinjani srčanom igrom kojom su s dva pogotka Renata Koturovića došli do rezultata 3:4. Međutim, tri minute prije kraja nade domaćina ugasio je Petrić svojim drugim golom na utakmici te je postavio konačan rezultat 5:3 za Novi Marof. Najbolji igrač susreta zasigurno je bio gostujući vratar Nikola Volarić, koji je fenomenalnim obranama tijekom cijele utakmice držao svoju ekipu u prednosti te izluđivao suparnika. S nova tri boda je Novi Marof s petog došao na četvrto mjesto lige, dok je Solin unatoč porazu ostao treći.

Vrgorac GTP – Kijevo Knauf Knin

Ekipa Vrgorca iskalila je sav bijes na Kijevu nakon ispadanja u polufinalu Kupa, nakon kojeg su se povlačili repovi u vezi suđenja. Bez suspendiranih Kraljevića i trenera Mirka Vrcana ušli su domaći u susret protiv opasnih Kijevljana, a po prvi ih je put vodio pomoćni trener Arben Ademi. Međutim, nije bilo problema za Vrgorčane, koji su slavili s visokih 8:3, nakon što su već na poluvremenu s prednošću od 5:0 osigurali trijumf.

Već poslije sedam minuta igre Vrgorac je vodio 3:0 dvama golovima Lalića i jednim Bebića. Do poluvrmena su poentirali Marinović i ponovno Bebić, a najveću prednost na utakmici postavili su Rakušić i Ramić svojim pogocima. Igrala se 28. minuta kada je domaća momčad vodila 7:0, no dvije minute kasnije, rezultat smanjuje Matić. U 35. minuti za 7:2 zabija Saša Babić, minutu kasnije Denis Mijatović podiže na 8:2, a konačni je rezultat postavio Karlo Klarin svojim golom za Kijevo u posljednjim sekundama susreta.

Kijevo je ovim porazom palo na peto mjesto lige te je po formi bliže sredini tablice nego onim najboljima. Vrgorac je još uvijek drugi sa šest bodova više od prvog pratitelja Solina na trećem mjestu, dok za prvim Splitom zaostaje pet bodova. Do kraja prvenstva Vrgorčani imaju još dva laka gostovanja kod najgore plasiranih ekipa prvenstva te dva domaćinstva protiv Murtera i Osijeka.

Osijek V.B.K. – Potpićan '98 ABS AD Tokić

U osječkoj dvorani Zrinjevac pred oko 200 okupljenih gledatelja sastali su se domaćini i momčad Potpićana koja već dugo vremena nije osvojila ni boda. Stoga je Osijek s pola snage uspio slaviti nad klubom iz Labina, iako su obje momčadi podosta lijeno i nezainteresirano ušle u susret. Golom Duvančića Osijek je došao u vodstvo, ali je potom potpuno pao u igri što je rezultairalo izjednačenjem gostiju koje je donio Tomljanović.

No, Osijek se brzo pribrao i golovima Gorana Dakića, kojem su ušla dva dalekometna pokušaja, poveo s 3:1, a do poluvremena je vodsvo domaćih povećao i Horvat pa se s Osječkom prednošću od 4:1 otišlo na odmor. U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, Pintar je zabio novi gol za Osijek, a konačnih 5:2 postavio je Begić.

Petom uzastopnom pobjedom Osijek je došao do šeste pozicije na prvenstvenoj ljestvici i vjerojatno je uz Brodosplit momčad koja igra u najboljoj formi posljednjih nekoliko utakmica. Potpićan je i dalje zadnji s najlošijom gol razlikom te za bodove ne zna već mjesecima, a kamo li za pobjedu.

OVB Allfinanz – Uspinjača

Marinko Mavrović, trener OVB-a: "Na kraju svega jedino što je važno je pobjeda. Nju smo željeli i na kraju smo je i ostvarili. Imali smo rano vodstvo i već u četvrtoj minuti vodili 2:0. Umjesto da smo tada nastavili s dominacijom, moji su igrači malo pali i dopustili suparniku da igra."

Žarko Opuhač, trener Uspinjače: "Zadovoljan sam igrom svoje ekipe posebno jer su ovo uglavnom juniori, igračima doista ne mogu ništa zamjeriti. OVB Allfinanzu bila je potrebna pobjeda da pobjegne s dna prvenstvene tablice, a ona je u potpunosti zaslužena. Da smo u sastavu imali još nekoliko igrača koji su najavili da će doći na utakmicu, a na kraju se nisu pojavili, naš bi otpor bio i veći."

Zagrebačka dvorana Martinovka bila je mjesto odigravanja gradskog derbija između dva kluba koji se nalaze u sasvim različitoj situaciji. OVB je nakon četiri uzastopna poraza od Uspinjače konačno prekinuo lošu seriju slavljem od 6:2. Dok su Direktori u naletu i izgradnji ekipe, Uspinjača je u velikim problemima što je bilo vidljivo i na terenu. Već na poluvremenu su Financijeri vodili s 3:1 golovima Bašića, Penave i Ivića, dok je jedini gol za goste bio djelo Vrančića.

U nastavku isti scenarij; ponajbolji igrač domaćina Hrvoje Penava zabija svoj drugi gol na ogledu, prati ga Bašić, a u strijelce se upisao i Matija Catela. Konačnih 6:2 za novi poraz svoje ekipe postavio je Tvrtko Pajalić minutu prije kraja dvoboja. OVB se popeo ovom pobjedom popeo na osmo mjesto, dok je Uspinjača skliznula na devetu poziciju.

1. HMNL, 18. kolo:
Solin Staro Češko – Novi Marof 3:5
Split Brodosplit Inženjering – Mejaši Klesarstvo Dicmo 8:2
Osijek VBK – Potpićan ABS AD Tokić 5:2
Vrgorac GTP – Kijevo Knauf Knin 8:3
Nacional – Murter 4:1
OVB Allfinanz – Uspinjača 6:2

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!