Košarka

Žorić neučinkovit, Banić ozlijeđen

Ante Zovko • nedjelja, 01.04.2012.
Žorić neučinkovit, Banić ozlijeđen
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon 27. kola u španjolskom košarkaškom prvenstvu nema promjena na vrhu. Pobjede su upisali i Barcelona i Real, a Bilbao se bez pomoći Marka Banića lako obračunao s Gran Canarijom. Ostali hrvatski košarkaši nisu se osobito istaknuli.

Barcelona je prekinula seriju od četiri uzastopne pobjede Valencije Vladimira Perasovića sa 76:72. Činilo se da će aktualni prvak lagano riješiti susret nakon fantastične druge četvrtine (29:10), no gosti u 32. minuti poravnavaju (60:60). Navarro i Lorbek ipak izvlače Barcelonu i čuvaju njezino prvo mjesto.

Kapetan je vodio domaće sa 17 poena i dva skoka (uz pet izgubljenih lopti), dok je Sada imao 12. Ingles je odigrao sjajnu partiju sa šest poena, pet skokova i šest asistencija. Kod Valencije De Colo je upisao 18 poena, tri asistencije i pet ukraddenih lopti, a Faverani 16 poena i četiri skoka.

Ante Tomić u pobjedi protiv Unicaje 64:51 nije se opet naigrao. U šest minuta ostao je bez ubačaja, a ugrabio je četiri skoka. Najbolji na terenu bio je Mirza Begić s 14 poena, sedam skokova i četiri blokade. Real se oporavio od lošeg početka druge četvrtine (10:2 za goste). Begić i Veličković s dvije trice preokrenuli su brzo rezultat. Nakon 46:37 na kraju treće četvrtine, Real se odupro žilavoj Malagi.

Singler je ubacio 13 poena za Real uz šest skokova. Luka Žorić bio je među najslabijima u Unicaji sa šutom za dva 2/9 (šest poena, tri skoka, jedna asistencija). Hrvoje Perić igrao je 27 i pol minuta uz tri promašaja. Upisao je i pet skokova, dvije asistencije te četiri ukradene lopte, tri izgubljene. Freeland je upisao double-double s deset poena i 15 skokova.

Nakon što se oprostio od Eurolige porazom od CSKA Moskve, Bilbao je ugrabio važnu pobjedu protiv Gran Canarije (78:72) u borbi za doigravanje. Marko Banić propustio je ogled zbog ozljede.

Konačni rezultat pomalo vara jer je domaćin dvaput pobjegao gostima i sedam minuta prije kraja imao 72:50. Blums je predvodio Bilbao s 13 poena, a po deset su dodali Lopez i Vasileiadis. 13 je kod gostiju ubacio Nelson, a Beiran i Dowdell po 11.

U Alicanteu je domaća momčad pokvarila debi Andresa Nocionija u dresu Caje Laboral. U dramatičnoj završnici Mirza Teletović promašuje tricu koja bi gostima osigurala pobjedu, a Pedro Llopmart sa sirenom pogađa tricu za pobjedu 72:71.

Mario Stojić igrao je 17 minuta i uspio ubaciti dva poena i dodati tri skoka te dvije izgubljene lopte. Ivanov je za domaće postigao 22 poena, a Llompart i Barnes po deset. Nocioni je ubacio deset poena u prvoj četvrtini i nijedan kasnije. Caju je predvodio Bjelica sa 16 poena.

Liga Endesa, 27. kolo:
Asefa Estudiantes - Banca Civica 64:77
Gescrap Bizkaia - Gran Canaria 2014 78:72
Mad-Croc Fuenlabrada - Blusens Monbus 63:82
FIATC Mutua Joventut - Blancos de Rueda Valladolid 83:73
FC Barcelona Regal - Valencia Basket 76:72
UCAM Murcia - CAI Zaragoza 76:62
Assignia Manresa - Lagun Aro GBC 74:79
Real Madrid - Unicaja 64:51
Lucentum Alicante - Caja Laboral 72:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!