Rukomet

Lacković: "Umorni, no imamo vremena"

Iz Varaždina:Ivana Strahija • ponedjeljak, 02.04.2012.
Lacković: "Umorni, no imamo vremena"
Foto: Ivana Strahija

Hrvatska rukometna reprezentacija uživa u gostoprimstvu Varaždina, a odlični su uvjeti oduševili izmorene igrače. Samo ove godine imali su niz utakmica, što na Europskom prvenstvu, što u nacionalnim prvenstvima i Ligi prvaka, pa je prvi dan proveden u obnavljanju snage. No, do početka olimpijskih kvalifikacija u petak sve će biti spremno, sigurni su u reprezentaciji.

Konačno su također svi na okupu, stigli su u Varaždin i bundesligaši, kao i Losert te Bičanić iz Španjolske odnosno Francuske. "Balića nema zbog povrede, to već znate, dok je Štrlek ipak tu i vidjet ćemo kakvo će biti stanje s njegovom ozljedo. Ako ne bude dobro, tu je Batinović", rekao je izbornik Slavko Goluža.

Od danas rukometaši kreću s ozbiljnom pripremom za prvu utakmicu protiv Japana, a izbornik traži maksimalnu koncentraciju. "Već smo odradili dva treninga u teretani, da dignem igračima tonus mišića. Iscrpljeni su zbog utakmica i putovanja", dodao je Goluža.

Novinare su pozdravili i Ivan Čupić te Blaženko Lacković. "Nismo još razgovarali o Japanu, danas krećemo s treninzima i gledanjem snimaka. Naravno da u turnir želimo ući s pobjedom, a po običaju idemo korak po korak, pa nam Čile još nije na pameti", kazao je Čupić.

Da u kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre treba ući maksimalno ozbiljno slaže se i Lacković: "Iza svih nas je teška sezona, uz to i Srbija te veliki uspjeh kojeg smo tamo ostvarili. Umorni jesmo, no imamo dovoljno vremena da se i odmorimo i pripremimo za Japance, koji nisu za podcijeniti."

Upravo je Lackoviću igranje s reprezentacijom u Varaždinu od posebnog značenja, pošto je rođen u nedalekom Novom Marofu, a prve je ozbiljne utakmice kao rukometaš igrao upravo u dresu Varteksa.

"Bilo bi sjajno da iz Varaždina krenemo u London", kazao je Lac. "U Varaždinu nisam igrao od 2002. godine, pa ću nakon deset godina zaigrati na varaždinskom parketu. Nadam se punoj dvorani i svojoj dobroj igri."

Iz HRS-a pak javljaju kako je prodaja ulaznica krenula dobro, a najavljena je i promotivna prodaja ulaznica na Korzu, uz druženje s igračima. Termin još nije utanačen, no čim bude mediji će dobiti obavijesti. "Mislim da navijače ni ne treba pozivati, uopće ne sumnjamo da ćemo igrati pred punim gledalištem. Igrači su to zaslužili", kazao je za kraj izbornik Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2012. u 21:10
    Hvala na minusima!!Samo ću vas podsjetiti Goluža 2005 nakon SP u Tunisu na Novoj tv-e kod Petra Vlahova gost i na pitanje i komentar Vlahova da iako je član Hdz-ea i kršćanin ima jako puno prijatelja Srba i Muslimana.Na to je Slavkan odgovorio,da to je istina ali naravno da su mi naši draži od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2012. u 20:21
    Svi smo mi umorni od primitivca Goluže i političkih podobnosti u našem sportu!Ivano možda nakon Londona i završi rep.karijeru najkasnije 2014 a to isto vrijedi i za Voria i Lackovića.Ima ih tko zamijeniti Kaleb,Huđ,Slišković,Herceg,Marić,Ćorić!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.04.2012. u 16:36
    Dečki su umorni od Bundes lige, a Balić je umoran od Goluže
    Obrisan korisnik