Nogomet

Besek: "Mogli smo i više kazniti Dinamo"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 04.04.2012.
Besek: "Mogli smo i više kazniti Dinamo"
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Zagreba izborili su neriješenih 1:1 s Dinamom na Maksimiru, a prema riječima novog trenera Dražena Beseka, moglo se i više. Ante Čačić vjeruje da će se Dinamo iskazati u uzvratu...

U svojoj drugoj utakmici na kormilu Pjesnika Dražen Besek upisao je i drugi dobar rezultat. Nakon prvenstvene pobjede nad Zadrom, u gostima kod Dinama, u prvoj utakmici polufinala Kupa, njegovi su igrači izborili obećavajućih 1:1.

"Utakmica je bila prilično zanimljiva i neizvjesna. Došli smo postići pogodak, u tome smo i uspjeli, a bez obzira na prilike koje je imao i Dinamo, nismo ih znali još i više kazniti. A mogli smo, s obzirom na odnos snaga na terenu. U svakom slučaju, odradili smo posao ozbiljno i profesionalno", prokomentirao je Besek po završetku susreta.

Ante Čačić, trener Dinama: "To je kup, to je ta neizvjesnost, to je draž nogometa. Moramo izvući pouku i pripremiti se za uzvrat. Premda Zagreb sada ima prednost, Dinamo je momčad koja svima na svakom terenu može zabiti gol".

Pogodak Zagreba bio je djelo Ante Mitrovića, koji se tako pokazao "zlatnom pričuvom". "Ne radi se o tome jesam li pogodio sa zamjenom, ali Mitrović je dobro reagirao. Spremno je ušao u utakmicu i učinio nas je sretnima barem do druge utakmice", kaže.

Stvari koje je rekao igračima prije početka utakmice i na poluvremenu nije želio iznositi u javnost: "To su stvari koje rješavam s igračima, i moje metode kojima se služim. Nisam se bojao Dinama. Oni su dobra, vrhunska ekipa, ali ne bojim se ako igrači ispune moje zahtjeve. Pitanje je samo mogu li ih provesti".

Dinamov trener Ante Čačić nije "gubio glavu" poslije utakmice, vjerujući da njegova momčad može do potrebnog rezultata u uzvratu u Kranjčevićevoj.

"Pokazalo se da su dvoboji Dinama i Zagreba uvijek neizvjesni i tijesni. Imamo sada još jednu priliku u uzvratu, a danas je bilo nemira u našoj završnici. Iako je Zagreb igrao dobro, mogli smo pri rezultatu 1:0 postići i drugi pogodak, a onaj poništeni činio mi se regularnim. Nadam se da će u drugoj utakmici naša kvaliteta doći do izražaja i da će Dinamo doći do finala", izjavio je Čačić.

Je li Besekov Zagreb iznenadio Dinamo? "Nije me iznenadio. Znao sam da će Besek pojačati sredinu terena. Mi smo se prema tome i postavili, imali smo više od igre i situacije za drugi gol. Rezultat 1:1 možda ne pokazuje pravo stanje na terenu, ali je zasluženih 1:1. Nismo bili na razini od prije nekoliko dana, nismo dovoljno agresivno ušli u utakmicu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2012. u 18:32
    Al bi tek bilo veselo da Trebotić nije promašio prazan gol... :)
    Obrisan korisnik
  • ronny198705.04.2012. u 00:11
    nadam se da bu besek ostao malo duže na klupi zagreba... makar je običaj da u prvenstvo krećemo sa agentom 007 na čelnoj poziciji, pa onda na pol prvenstva uskaču vatrogasci da spase kaj se spasit da...
    ronny1987
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 23:57
    Besek jos jednom pokazao da je vrhunski, ali podcijenjen trener.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.04.2012. u 21:26
    dinamo nema šanse u kranjčevićevoj. svih deset white angelsa će stvoriti paklenu atmosferu.
    Obrisan korisnik
  • ronny198704.04.2012. u 21:22
    zaleđe čisto ko suza...pavlović je ostao iza bećiraja, ali je vidaković (golman) bio ispred...
    ronny1987