Košarka

Repeša: "Prednost nam je duža klupa"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • četvrtak, 05.04.2012.
Repeša: "Prednost nam je duža klupa"
Foto: Kristijan Komarica

Cibona će u petak navečer odigrati svoju posljednju domaću utakmicu u prvom dijelu Lige za prvaka. U šestom kolu će u Domu Dražena Petrovića gostovati Split, koji je dosad ubilježio četiri pobjede, a s obzirom na takav učinak, ovaj će susret moći odigrati bez velikog pritiska...

Šesto kolo Lige za prvaka donijet će nam ogled momčadi koje imaju razloga za zadovoljstvo ostvarenim u dosadašnjih pet utakmica. Cibona je zasad stopostotna, s ubilježene dvije vrijedne gostujuće pobjede (Cedevita, Zadar) u posljednja tri kola, dok Split dolazi s omjerom 4-1, uz četiri uzastopne pobjede, uključujući domaću nad Zadrom i gostujuću protiv Zagreba u Trnskom.

"Rezultati Splita i njihove igre u dosadašnjem dijelu Lige za prvaka pokazuju u kakvom su stanju. Čeka nas izuzetno ozbiljan protivnik i ozbiljna utakmica", kazao je Jasmin Repeša najavljujući susret koji će započeti u petak u 19 sati: "Znamo da Subotić i Mimica trenutno izgledaju odlično, sjajni su šuterski, puni samopouzdanja, Babić se ove sezone jako podignuo, imaju i Dijana koji može pomoći, dok su pod košem s igračima vrhunske razine, s Vujčićem, Grgurevićem i Sobinom".

Kusa muče bolna leđa

Cibona će dočekati Splićane oslabljena izostankom Davora Kusa, koji je u Zadru imao malu minutažu zbog problema s leđima, a kako ga bol još uvijek muči, neće biti spreman za petak. Jasmin Repeša nada se da bi se mogao oporaviti do utorka, kada Vukove čeka ogled sa Zagrebom u Trnskom.

Kusovo mjesto u sastavu će u petak zauzeti 15-godišnji Marko Arapović.

"Dobro i pravilno trče kada krenu u tranziciju, imaju suradnju vanjskih i igrača ispod koša, dobre vanjske šutere, a mislim da su u odnosu na nas s kraćom klupom i tu vidim našu prednost", nastavio je Cibonin trener: "Igrat ćemo kod kuće, moramo izaći na teren s energijom i angažmanom da ne dovedemo u pitanje tko će pobijediti".

S povratkom Nikole Vujčića na parket, Splićani su dobili dodatnu kvalitetu pod košem, a ono što nekadašnji hrvatski reprezentativac i aktualni sportski direktor splitskog kluba donosi svojoj momčadi predstavljat će poseban izazov za Cibonine visoke igrače. "Nije lako odgovoriti na tu kombinatoriku koju imaju s 'Vujom', i mene zanima kako ćemo na to reagirati", opisao je Repeša.

"Mislim da je 'Vujo' u asistencijama prvi u ligi, prije četiri i više godina je tri-četiri sezone zaredom bio među boljim asistentima i u Euroligi. Posebnu opasnost predstavlja što Split ima vanjske igrače koji su dobri šuteri, Babića koji je moderan vanjski igrač, atlet, jako eksplozivan, a pod košem malog Sobina koji zna pratiti i razumije košarku", istaknuo je trener Vukova glavnu snagu suparnika, dodajući da Split može zaprijetiti i na druge načine, a ne samo kombinatorikom koju im donosi Vujčić pod košem.

"Na otvorenom terenu je Babić ove sezone osvježenje, za mene jedno od najvećih kada pričamo o hrvatskim igračima. Imaju i Mimicu koji će, ako obrana nije budna svih 40 minuta, sigurno doći do svojih šuteva, a ako se poklopi dan, može ih pogađati u seriji. I Subotić im daje kvalitetu, sada vidim da igra i leđima košu, može i pogoditi i asistirati", zaključio je Repeša, ističući i ulogu Ante Grgurevića, koji puno donosi u skoku: "Bio sam sretan što sam ga imao u sezoni u kojoj sam radio u Splitu, teško je naći igrača koji će svake večeri dati 120 posto kao što on daje... Ako izgubiš koncentraciju ili 'spavaš' samo jednu sekundu, onda je to ofanzivni skok, bez obzira što mu nedostaje visina".

Uz Repešu, koji je u trenerskoj karijeri vodio i Žute, Split dobro poznaje i njihov bivši igrač Andrija Žižić. "Čeka nas ozbiljna utakmica, Split je dosta neugodna ekipa, imaju spoj mladosti i iskustva koji nije za podcijeniti", kazao je 32-godišnji Splićanin: "Znam da su utakmice protiv Cibone za njih uvijek od posebnog značaja, dolaze pobijediti i moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno. Željet će dati ne 100 posto, nego 500 posto da dobiju, na nama je da odgovorimo i sprovedemo utakmicu u našu korist".

"Svi znamo koliko kvalitetne igrače imaju pod košem. Normalno da će nas pokušati nadigrati i nadmudriti, ali mi moramo to spriječiti s našom dobrom obranom i agresivnošću", zaključio je Žižić.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2012. u 12:33
    istina.....duža klupa ali i split sada ima 10 igrača u rotaciji, što je isto OK. očekujem dobru tekmu i pobjedu cibone.
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina05.04.2012. u 19:04
    strašan vam je Repeša. a sjetite se kako ste ga svi pljuvali na predzadnjem prvenstvu Evrope. njegova reprezentacija je izgledala jadno.
    pikepiletina
  • vlacng05.04.2012. u 17:52
    Ajmo cibosi po nove pobjede!
    vlacng
  • fedorad05.04.2012. u 17:13
    Ajmo Žuti,igrajte za ponos Splita grada!
    fedorad
  • Obrisan korisnik05.04.2012. u 16:15
    izrotirat će ih do besvjesti, tako da split sa 7 igrača nema što tražit
    Obrisan korisnik