Košarka

Lagani trening Širokog u Sarajevu

Ivana Karačić • utorak, 10.04.2012.
Lagani trening Širokog u Sarajevu
Foto: Ivana Karačić

Prvak BiH Široki sigurno korača prema devetom naslovu. U šestom kolu upisao je šestu pobjedu, ovaj put protiv Bosne u Sarajevu 63:84. Čapljina je pobijedila Vardu 81:69, dok je Igokea nadigrala Mladost 83:60. Na tablici vodi Široki sa svih šest pobjeda, a slijede Igokea s pet, te Čapljina, Mladost i Varda s dvije pobjede. Posljednja je Bosna s jednom pobjedom i pet poraza.

Nekada su susreti između Bosne i Širokog punili dvorane, bili do kraja neizvjesni i odlučivali o novom prvaku. Danas su utakmice s Bosnom za Široki samo laganiji trening. U Sarajevu se pobjednik znao već nakon deset minuta. Prva četvrtina završila je 14:32. Do odmora je Široki povećao prednost na 32:57. Već tada je ostalo bez odgovora samo pitanje s koliko poena razlike će Široki dobiti utakmicu. No, trener gostiju Ivan Velić nije jurio rezultat već je minutažu rasporedio svim igračima.

Tako je 17 minuta na parketu proveo i hrvatski kadetski reprezentativac 17-ogodišnji Domagoj Bošnjak. S četiri poena i pet skokova opravdao je povjerenje. Prvi igrač susreta bio je Željko Šakić s 19 poena, četiri skoka i tri asistencije, a taj učinak ostvario je još u prvome poluvremenu. Josip Bilinovac i Darko Planinić dodali su po 12 poena, a opet su zbog ozljeda izostali Fran Pilepić i Ivan Ramljak. Sead Hadžifejzović s 12 poena i osam skokova bio je najbolji kod Bosne.

Čapljina je pred domaćim navijačima dugo lomila otpor Varde. Prvo poluvrijeme prošlo je u rezultatskoj neizvjesnosti, a završilo je 40:39. U nastavku je ipak presudila igračka kvaliteta domaćina. Ponovno je zapažen bio Marko Jagodić-Kuridža s 18 poena i 18 skokova. Pod košem mu je dobro pomagao Jozo Brkić s 20 poena i šest skokova. Zapaženi su bili i vanjski igrači Nemanja Kovačević s 18 poena i osam asistencija i Željko Klještan s 12 poena i šest skokova. Darko Damjanović s 22 poena i osam skokova najbolji je bio kod Varde.

Igokea je prema očekivanju nadigrala i visoko pobijedila susjede iz Mrkonjić Grada. U pobjedničkom sastavu najraspoloženiji su bili visoki igrači Milan Dozet s 23, Nenad Šulović s 13 i Miloš Komatina s 12 poena. Petar Ivanić s 14 i Milan Kežić s 13 poena bili su najbolji igrači u timu Mladosti. Prvenstvo se nastavlja u subotu, a pozornost privlači hercegovački obračun između Širokog i Čapljine na Pecari.

Liga za prvaka BiH, 6 kolo:
Bosna ASA BHT - Široki WWin 63:84
Igokea - Mladost 83:60
Čapljina Lasta - Varda HE 81:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2012. u 14:11
    ova je bosna ak se nevaram isto osvajala euroligu,a sad su propali skroz,gore nego ovi kod nas
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.04.2012. u 13:36
    ma široki drobi i bez najboljeg igrača i strijelca-pilepića! stvarno su primjer ekipe koja igra momčadski, gdje se zna točno tko što radi. ali zanimljiv mi je ovaj centarski duo iz čapljine kuridža-brkić! mislim da bi ta 2 igrača bili pojačanje za sve naše prvoligaše, a vjerojatno i za ekipe zadra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 23:28
    Kako mi je drago kad mladi dobivaju prilike za igru
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2012. u 23:01
    e moji Bosanci hahaha
    Obrisan korisnik