Nogomet

Široki Brijeg u pobjedničkom ritmu

Iz Širokog Brijega:Ivana Karačić • četvrtak, 12.04.2012.
Široki Brijeg u pobjedničkom ritmu
Foto: Ivana Karačić

U susretu 21. kola Premijer lige BiH Široki Brijeg je 2:0 pobjedom nad Veležom zadržao drugo mjesto i priključak za vodećim Željezničarom. U zadnjih mjesec dana to je treća pobjeda Širokobriježana nad Veležom, a jednu mirnu i vrlo korektnu utakmicu obilježio je sudac Terzić iz Travnika koji je podijelio čak 13 žutih i tri crvena kartona.

Široki Brijeg - Velež 2:0 (1:0)

Premijer liga BiH, 21. kolo
Stadion Pecara, gledatelja: 300
Suci: Husein Terzić (Travnik), Alispahić (Zenica) i Vincetić (Orašje)

Strijelci: Ješe 30', Wagner 70'
Žuti kartoni: Marciano 24', Varea 42', Mišić 43', Šilić 54', Ješe 90'; Jugo 24', Merzić 46', Okić 51', Jugo 61', Lakičević 87' 88', Kajtaz 90'
Crveni kartoni: Jugo 61', Lakičević 88' (*Prljača, pomoćni trener Veleža 40')

Vezane vijesti

Široki Brijeg: Bilobrk, Ljubić, Jefthon, Ješe, Bertoša, Marciano (od 76' Brekalo), Serdarušić, Mišić (od 66' Kvesić), Wagner, Šilić, Varea (od 81' Zakarić)
Trener: Marijan Bloudek

Velež: Bandović, Knežević, Mahinić, Kajtaz, Lakičević, Jazvin (od 46' Zvonić), Jugo, Merzić, Hajdarević (od 78' Demić), Hiroš (od 46' Okić), Brković
Trener: Mirza Varešanović

Široki Brijeg je šesti put zaredom pobijedio Veleža, a treći put u zadnjih mjesec dana, dva puta u Kupu BiH po 1:0 i sad u borbi za bodove, kao i jesenas u Vrapčićima 2:0. Bez obzira na težak sklizak teren i pravi pljusak za vrijeme igre i bez obzira na odsustvo ozlijeđenih Ivice Džidića, Dine Ćorića, Mladena Jurčevića i Ricarda Santosa Laga Bajana, te požutjelog Danijela Kožula domaćin je prvo poluvrijeme odigrao jako dobro s puno točnih dodavanja i lijepe igre.

Marijan Bloudek, trener Širokog: "I Velež i Široki odigrali su vrlo dobru utakmicu, kao i prije tjedan dana u kupu i dokazali da s pravom uživaju veliki ugled u nogometu u BiH. Žao mi je što će se o ovoj utakmici pričati i zbog drugih stvari, no igrači obiju momčadi svojim ponašanjem i kvalitetom igre nisu na to utjecali. S ovom pobjedom mi ostajemo i dalje u utrci za naslov sa Željezničarom s kojim ćemo igrati i u finalu kupa."

Mirza Varešanović, trener Veleža: "Čestitam Širokom Brijegu na zasluženoj pobjedi. Na žalost, glavni akter nisu igrači već sudac za kojeg nikada nisam ni čuo. Ne znam tko ga je poslao. Podijeliti toliko kartona u jednoj mirnoj utakmici, bez prekršaja praktično je tragikomično. Ispada da se na Pecari vodio rat, a nije, igralo se vrlo korektno. Ne komentiram nikada suđenje, ali ovo jednostavno ne mogu prešutjeti."

Nakon propuštenih prilika Juana Manuela Varee u 22. i 24. minuti i Marija Ljubića u 23. minuti Široki Brijeg je do pogotka došao u 30. minuti. Slobodan udarac iskosa s desne strane izveo je Dalibor Šilić. Na ubačenu loptu skočio je Vedran Ješe i glavom pogodio Veležovu mrežu. Mogao je Šilić u 32. minuti udvostručiti vodstvo, no promašio je vrata, a tri minute kasnije Wagnerovu loptu ispod grede krajnjim naporom izbio je vratar Dejan Bandović.

U nastavku utakmice sudac Husein Terzić bez pravog razloga razmahao se kartonima. Iako je igra bila vrlo korektna svaki start kažnjavao je žutim kartonom. U 61. minuti Amer Jugo je drugi put požutio i morao je napustiti travnjak. Domaćin je višak igrača iskoristio u 70. minuti. Lijevom stranom pobjegao je Šilić i ubacio loptu pred vrata gostiju. Tamo je bio Brazilac Wagner Santos Lago i hladnokrvno prizemnim udarcem poslao loptu u mrežu.

U 87. minuti sudac Terzić je Slobodanu Lakičeviću pokazao žuti karton zbog prigovora, a samo nekoliko trenutaka kasnije zbog pomicanja lopte s kuta. pa je i on morao u svlačionicu. U 90. minuti iako s dvojicom igrača manje Velež je došao do jedanaesterca. U napadu je bio Samir Merzić. Ješe mu je izbio loptu, a nakon što su Veležovi igrači poviknuli "penal", sudac je dosudio jedanaesterac. Međutim, vratar Luka Bilobrk obranio je Merzićev šut s 11 metara.

Premijer liga BiH, 21. kolo:
Široki Brijeg - Velež 2:0 (1:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.04.2012. u 13:58
    preventivno vjerojatno, iako ne igra zrinski xD bravo široki, ide dupla kruna košarka i nogomet na ponos svim Hrvatima iz BiH!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.04.2012. u 01:24
    Na žalost, glavni akter nisu igrači već sudac za kojeg nikada nisam ni čuo. Ne znam tko ga je poslao. Podijeliti toliko kartona u jednoj mirnoj utakmici, bez prekršaja praktično je tragikomično hahahahahha
    Obrisan korisnik