Nogomet

Prosinečki na putu do trofeja

Lovro Štrbinić • četvrtak, 12.04.2012.
Prosinečki na putu do trofeja
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Crvene zvezde plasirali su se u finale nogometnog Kupa Srbije nakon slavlja u uzvratnoj utakmici polufinala. Na stadionu JNA igrači pod vodstvom Roberta Prosinečkog slavili su 2:0 i došli korak do trofeja.

Hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinečki nalazi se u svojoj drugoj sezoni boravka na klupi Crvene zvezde. Prošle godine izmakli su mu trofeji, ali zato je u ovoj napravio ogroman korak ka osvajanju jednog.

Naime, u srijedu je igran uzvrat polufinala Kupa Srbije, u kojem su crveno-beli branili prednost (2:0) s Marakane. Partizan je bio uvjeren da može do preokreta, s obzirom da su i u prvom dvoboju imali mnoštvo prilika, no epilog uzvrata je bio identičan onom od prije dva tjedna.

Domaćini su imali inicijativu, ali su propustili iskoristiti nekoliko izglednih prilika. Ivanov je, između ostalog, pogodio vratnicu, a svi promašaji došli su na "naplatu" u nastavku susreta.

Igra na kontre za koju se odlučio hrvatski strateg dala je ploda u 62. minuti kad je Evandro pronašao Lazovića, a ovaj potonji smireno zabio pokraj vratara Stojkovića. Bio je to veliki šok za brojne navijače Partizana na ispunjenom beogradskom stadionu, nekadašnjem stadionu JNA.

U nadolazećim minutama Diarra propustio poentirati iz blizine i barem malo zakomplicirati situaciju, a u sudačkoj nadoknadio konačnu je presudu ispisao Kolumbijac Borja.

Crvena zvezda je tako s ukupnih 4:0 nadvisila najvećeg rivala i izborila finalni susret. U njemu ih, 12. svibnja na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, čeka Borac iz Čačka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!