Nogomet

Prosinečki: "Treba uživati u trenutku"

Josip Tolić • petak, 13.04.2012.
Prosinečki: "Treba uživati u trenutku"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski trener na klupi Crvene zvezde Robert Prosinečki nije krio zadovoljstvo nakon izbacivanja Partizana u polufinalu Kupa Srbije te šanse da osvoji svoj prvi trofej na klupi kluba s Marakane...

Crvena zvezda, pod vodstvom hrvatskog trenera Roberta Prosinečkog, u polufinalu srbijanskog kupa upisala je pobjedu 2:0 protiv velikog rivala Partizana na njihovu travnjaku te prošla u završni susret. "Sretni su ljudi oko mene, a ja još sretniji. Nismo ih dobili pet, šest godina u Humskoj. Treba uživati u svakom trenutku, a onda se spremiti za finale", izjavio je Prosinečki za Jutarnji list.

Na stadionu JNA Crveno-beli poveli su u 62. minuti iz protunapada koji je završio Lazović, a vodstvo su udvostručili golom Borje u sudačkoj nadoknadi susreta za ukupnih 4:0 i veliku šansu za prvi trofej stručnjaka kojemu je ovo prvi samostalni trenerski mandat.

Vezane vijesti

Žuti se posebno zahvalio svojim igračima. "U obje su utakmice pokazali neviđeni karakter. Bili su borbeni i gladni pobjede. Posebno me veseli što smo stigli do pobjede upravo na onaj način koji smo uvježbavali ovih sedam dana prije utakmice, iz polukontre i kontre", istaknuo je.

Iako ga u finalu naizgled lak zadatak svladati Borac iz Čačka, bivši hrvatski reprezentativac ne želi uzeti naslov zdravo za gotovo. "Ipak, dečki su izbacili Vojvodinu koja je treća momčad Srbije. Igra se jedna utakmica i sve je moguće. Na papiru su moji dečki bolji i od toga ne treba bježati. Međutim, eto im travnjak i neka tamo dokažu da ovo s Partizanom nije bila slučajnost, nego nešto što bi trebalo postati pravilo."

Finale se igra 12. svibnja na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 15:38
    bravo robi! svojom odlukom da odeš u zvezdu si pokazao da imaš muda i da te na zanima priča ulice i tamo si napravio odličan posao.kako to da mu u dinamu nitko nije ponudio mjesto trenera? za razliku od dinama u zvezdi je robi bio i ostao Zvijezda!
    Obrisan korisnik
  • vanDjukooy13.04.2012. u 13:40
    ne kužim kaj uopće komentiraš onda ako te ne zanima -.-'
    vanDjukooy
  • ivos13.04.2012. u 13:12
    J**e mi se za njih
    ivos
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 12:46
    Da Bog spušio....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 12:42
    car,kralj
    Obrisan korisnik