Košarka

Perasović: "Valencia ima kvalitetu za trofej"

Borna Rupnik • petak, 13.04.2012.
Perasović: "Valencia ima kvalitetu za trofej"
Foto: Kristijan Komarica

Velimir Perasović i njegova Valencia ovoga će se vikenda boriti za naslov pobjednika Eurokupa i izravni plasman u Euroligu. Hrvatski trener na klupi španjolske momčadi zrači optimizmom...

Nakon što mu je uprava Valencije ukazala povjerenje i ponudila novi, dvogodišnji ugovor, koji je hrvatski stručnjak i prihvatio, Velimir Perasović sa svojom momčadi želi u Rusiji uzeti europski trofej. U subotu i nedjelju igra se završni turnir Eurokupa.

"Mislim da su sve četiri momčadi zasluženo ovdje i da su vrlo kvalitetne", izjavio je Perasović uoči svog polufinala protiv Lietuvos Rytasa. Drugi polufinalni par čine domaći Himki i Spartak iz St. Peterburga.

"Lietuvos Rytas je momčad na razini Eurolige, puna potencijala i talenta", nastavio je, "ali mi smo puni ambicija".

Velimir Perasović ne skriva koji je Valencijin cilj u polufinalu, a potom i u finalu: "Želimo osvojiti Eurokup i zaigrati u Euroligi. Mislim da će sve utakmice biti teške i neizvjesne, ali pobjednik će zasluženo uzeti trofej. Smatram da Valencia ima dovoljno kvalitete, i mentalne i fizički, za uspjeh".

Svoje je mišljenje ponudio i trener Lietuvos Rytasa, Aleksandar Džikić, koji kaže: "Ne prihvaćamo ulogu autsajdera i spremni smo za dvoboj s Valencijom. Naravno, Valencia je darovita momčad s vrlo dobrim i uspješnim trenerom. Bit će vrlo, vrlo teško".

Valencia i Lietuvos Rytas otvaraju polufinalni dan utakmicom u 15:30 sati po lokalnom vremenu, a potom na parket istrčavaju Himki i Spartak, s početkom u 18:30. Finale je u nedjelju, također u 18:30 po ruskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2012. u 12:58
    Peras, držim ti fige. Mislim da si najbolji naš trener.
    Obrisan korisnik