Nogomet

U Šibeniku se nadaju pozitivnom ishodu

Ivana Jurica • petak, 13.04.2012.
U Šibeniku se nadaju pozitivnom ishodu
Foto: Ivana Jurica

Dva dana nakon što Disciplinska komisija HNS-a, zbog Hajdukova traženja izuzeća predsjednika i svih članova tog tijela, nije ni odlučivala o prigovorima Šibenika i Hajduka na ranije suspenzije, oglasio se i direktor nogometnog kluba Šibenik Marko Karađole. Ističe kako bi se, po informacijama koje je dobio, Komisija za žalbe trebala sastati sljedeći tjedan, te vjeruje u pozitivno rješenje za Šibenik u slučaju oko novca za transfer Ante Rukavine.

"Klub, do današnjeg dana, nije dobio nikakvu odluku o posljednjim događajima na sazivu Disciplinske komisije. Očekujemo tu odluku u ponedjeljak. U usmenim razgovorima nam je kazano da će se Komisija za žalbe sastati odmah početkom sljedećeg tjedna i donijeti odluku na žalbu Hajduka. To nam je kazano usmeno, pismeno nemamo nikakav trag", kazao je direktor nogometnog kluba Šibenik Marko Karađole.

Marko Karađole: "Po struci nisam pravnik, ali s obzirom na ono što mi drugi pravnici koji nas zastupaju kažu ja mogu razlučiti što je pravo, a što nije pravo. Nadam se pozitivnom ishodu, da će već kroz sljedeći tjedan Komisija za žalbe, a onda vjerojatno iza toga i Disciplinska komisija, donijeti pozitivnu odluku."

"U ponedjeljak kad dobijemo napismeno vidjet ćemo što je bilo na tome konkretno, na što se Hajduk žalio. Iz medija znamo da se Hajduk žalio na pristranost Disciplinske komisije. Mi se nikada do sada u svim našim predmetima nismo žalili na pristranost Disciplinske komisije, jer smatramo da je to komisija koja obavlja svoj posao. Mi i dalje stojimo na tome da će svi pravni propisi biti zastupljeni i u slučaju Hajduka i da ćemo mi na kraju našu pravdu istjerati na čistac, da će nogometni klub Šibenik dobiti ono što treba dobiti od Hajduka", nastavio je direktor kluba sa Šubićevca.

Očito je da Splićani kupuju vrijeme, žele još odgoditi izvršenje presude Arbitražnog suda HNS-a. Na pitanje boji li se da bi Disciplinska komisija mogla razdvojiti ta dva slučaja, slučaj Rukavina i ono što je Šibenik dužan igračima, a od čega ne bježi, Karađole odgovara: "U tijeku dana odvjetnik koji nas zastupa će poslati predstavku Komisiji, da u svakom slučaju, do rješenja slučaja Hajduk, nas se mora pričekati. Jer jedno je vezano na drugo, to je evidentno. Mi smo klub koji danas nema toliko novaca da možemo sve podmiriti što je nama arbitraža presudila. Ali rješenjem duga Hajduka, mi to možemo bez problema podmiriti. Mi ćemo dati do znanja da je jedno ovisno o drugome. Nadamo se da će se te naše predstavke razmotriti i u krajnjem slučaju donijeti pozitivna odluka da možemo normalno završiti natjecanje."

Nova odgoda

Hajdukovim traženjem izuzeća članova Disciplinske komisije i sedam Šibenikovih suspenzija ostalo je na ledu. Da bi zaigrali u Vinkovcima, stoga, vodeći ljudi kluba trebali su se dogovoriti i s trojicom starijih vjerovnika: Bačelićem-Grgićem, Mihaljevićem i Nogometnim klubom Dalmatinac. Svi troje, još su jednom, klubu izašli u susret, potvrdio je Karađole: "Tri stare suspenzije su riješene, prolongirane su uvijek za sedam dana."

Dotaknuo se direktor šibenskog prvoligaša i licenci: "Došla je odluka o licenciranju. Nismo dobili licencu u ovom prvom čitanju. Imamo samo jednu negativnu stavku, to su financijski uvjeti. Sve se opet vraća na to. Traži se neko novo obrazloženje koje ćemo mi pogledati s našom upravom, da vidimo što i kako dalje reagirati, ali mislim da će ove godine biti jako, jako strogi kriteriji. Pogotovo što se tiče financija. U čitavoj državi je teško, svakome je teško. Kad ne dobiješ jednu plaću kao da te je grom pogodio, a kamoli kad ne dobiješ pet, osam, deset, 12, 13 ili 14 plaća."

Na pitanje misli li da bi u konačnici i plasman klubova na tablici mogao biti nebitan s obzirom na financijske poteškoće velikog broja klubova, direktor Šibenika je kazao: "Ja mislim da bi se moglo dogoditi da dosta klubova dođe u velike, velike probleme. Mislim da je to negdje kroz tisak i u najavi. Ako Komisija za licenciranje bude čvrsto stajala na ispunjenju financijskih uvjeta, ne znam kako će sve to skupa u finalu završiti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • AAAAAAA13.04.2012. u 22:33
    Uz jos par kombinacija moze i ispasti iz lige.
    AAAAAAA
  • Obrisan korisnik13.04.2012. u 20:51
    Cibaliji su bodovi neophodni. uz nekakve kombinacije mož se još uhvatit Europa
    Obrisan korisnik