Tenis

Ljubičić protiv Dodiga u Monte Carlu

Vedran Babić • subota, 14.04.2012.
Ljubičić protiv Dodiga u Monte Carlu
Foto: Kristijan Komarica

Održan je ždrijeb trećeg ovosezonskog turnira iz serije Masters 1000, onog u Monte Carlu. Hrvatska će u glavnom turniru imati tri predstavnika, od kojih će najviše pažnje privući Ivan Ljubičić...

Na svom posljednjem turniru u profesionalnoj karijeri Ivan Ljubičić (41.) u prvom kolu igrat će protiv sunarodnjaka i imenjaka, Ivana Dodiga (59.). Bit će to njihov četvrti međusobni dvoboj nakon što je Ljubičić pobijedio u dva meča, a Dodig u jednom. Na zemlji su se susreli jednom - u Umagu 2010. slavio je Ljubičić.

Ljubičić je u Kneževini do sada nastupio čak 12 puta, a najbolji rezultat bilo mu je četvrtfinale u tri navrata. 2006. godine u toj fazi poražen je od Fernanda Gonzaleza, a 2009. i 2011. od Rafaela Nadala.

Dodig još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu na tom turniru. U prvom kolu kvalifikacija 2010. godine izgubio je od Oscara Hernandeza, a prošle godine u prvom kolu glavnog turnira od Tommyja Robreda.

Pobjednik hrvatskog okršaja u drugom kolu igrat će protiv 13. nositelja Fernanda Verdasca ili Oliviera Rochusa.

Treći hrvatski predstavnik u Monte Carlu bit će Marin Čilić (23.), koji će u prvom kolu na kvalifikanta. Ako pobijedi, idući suparnik bit će mu šesti nositelj Tomaš Berdych. U prethodna četiri nastupa Čilić nikada nije išao dalje od osmine finala.

Ovogodišnje izdanje turnira čiji je direktor Željko Franulović proteći će bez Rogera Federera. Branitelj naslova je Rafael Nadal, koji je turnir osvajao svih sedam posljednjih godina. Prvih osam nositelja je slobodno u prvom kolu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2012. u 22:45
    Sad jos kad Ljubo osvoji Monte Carlo pa da zavrsi karijeru sa stilom , ja ga ne bi otpisivao sjetite se Indian Wellsa
    Obrisan korisnik