Košarka

Perasović: "Ovo je naša prilika"

Ante Zovko • nedjelja, 15.04.2012.
Perasović: "Ovo je naša prilika"
Foto: Davor Sajko

Stratezi polufinalista Eurokupa Valencije i Lietuvos Rytasa, Velimir Perasović i Aleksandar Džikić, složili su se da je španjolska momčad prelomila utakmicu već u prvoj četvrtini.

Valencia Basket trenera Velimira Perasovića plasirala se u subotu u finale Eurokupa svladavši Lietuvos Rytas 80:70. Ključna razlika, pokazalo se, nastala je već u prvoj četvrtini kad je Valencia vodila 29:15.

"Mislim da je utakmica bila teška kakvu smo i očekivali protiv Lietuvos Rytasa", rekao je Perasović. "Oni igraju tvrdu košarku s vrlo agresivnom obranom, ali mislim da smo dobro reagirali, pogotovo u prvoj četvrtini, kad nam je mnogo toga išlo od ruke. Mislim da je prva četvrtina bila ključna. Imali smo problema u drugoj i trećoj, ali imali smo prednost u igračima koji su nam mogli riješiti probleme."

Vezane vijesti

Aleksandar Džikić, trener Liuetuvos Rytasa: "Zaskočili su nas u prvoj četvrtini, postigli 29 poena, išla ih je trica, a postigli su i dosta slobodnih bacanja. Nakon toga, bio sam prilično zadovoljan našom obranom. U ostale tri četvrtine zadržali smo ih ispod 20 poena, ukupno 51. Svaki put kad smo bili na dva napada razlike, oni su nekako uzvraćali. Ali to dobre momčadi rade."

Aleksandar Džikić rotirao je momčad u potrazi za raspoloženim igračima i do poluvremena Litavci su se približili na 42:32. No, Valencia u 27. minuti bježi na plus 20.

"Lietuvos Rytas imao je nekoliko laganih koševa, približio se na šest razlike, ali znali smo kako to riješiti. Ne možete uvijek biti na 20 razlike", dodao je hrvatski trener čija je momčad opasno živjela pet minuta prije završetka, kad je Babrauskas smanjio na 69:63.

Utakmica između Valencije i Rytasa bila je prva polufinalna u subotu. Kasnije je domaćin Himki Krešimira Lončara i Zorana Planinića svladao Spartak iz St. Peterburga.

Perasović u svakom slučaju želi pobjedu koja bi njegovoj momčadi donijela mjesto u novoj sezoni Eurolige. "Ako Himki prođe u finale, svaka momčad koja igra kod kuće je mali favorit. Ali ćemo, naravno, ići na pobjedu jer smo sada korak bliže Euroligi. Ovo je naša prilika i pokušat ćemo je iskoristiti."

Priupitan je hrvatski strateg hoće li Brad Newley dobiti mjesto u prvoj petorci nakon što se pokazao kao čovjek odluke u polufinalu ubacivši 12 poena s klupe. "Newley je dio naše rotacije. Ponekad igra dvije minute, a ponekad 20, ovisno o tome kako ga vidim na parketu. Ovaj put bio je posebno motiviran."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng15.04.2012. u 12:25
    Ajmo Peras!
    vlacng