Tenis

Ljubičić: "Nisam očekivao ovoliko emocija"

Vedran Babić • nedjelja, 15.04.2012.
Ljubičić: "Nisam očekivao ovoliko emocija"
Foto: Kristijan Komarica

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača svih vremena, Ivan Ljubičić, odigrao je posljednji meč u svojoj profesionalnoj karijeri. U prvom kolu Masters 1000 turnira u Monte Carlu Ljubo je izgubio od Ivana Dodiga, osvojivši pritom samo tri gema...

Ivan Ljubičić oprostio se od teniske karavane uvjerljivim porazom od Ivana Dodiga (6:0, 6:3), no uz sve poštovanje prema pobjedniku meča, glavna priča je ipak bila ta da je ovo Ljubičiću bio posljednji meč u karijeri.

"Osjećao sam da bi kraj mogao biti emotivan, ali nisam očekivao da će biti ovako emotivno. Ovo je završetak nečega predivnog za mene", rekao je Ljubičić na konferenciji za medije.

Nakon završetka meča održana je prigodna ceremonija njemu u čast, a na velikom ekranu Središnjeg terena prikazana je posebna poruka od strane Rogera Federera, kao i sažeci najboljih trenutaka Ivanove karijere.

"Bio je ovo težak dan za mene i na terenu i izvan njega. Misli su mi bile svugdje, samo ne na terenu", priznao je i pojasnio zašto je baš Monte Carlo odabrao za svoj oproštajni turnir.

"Za mene je ovo posebno mjesto. 1999. godine upravo ovdje sam počeo igrati vrhunski tenis. Kvalificirao sam se u glavni turnir i potom pobijedio Medvedeva i Kafeljnikova. Ovo je bilo idealno mjesto za završetak."

Što se samog meča tiče, nekoć treći tenisač svijeta u nedjelju jednostavno nije bio adekvatan suparnik Dodigu. Kao da je što prije želio privesti kraju taj posljednji meč i službeno zatvoriti posljednje poglavlje svoje bogate karijere.

U meču koji je trajao 71 minutu Dodig je šest puta oduzimao servis Ljubičiću, koji je do svog jedinog breaka stigao u drugom setu.

Ljubičić je ubacio tek 40% prvog servisa, a Dodig 51%. Međugorac je osvojio 19 poena više protiv servisa (33-14) i ukupno 21 više u meču (60-39). No, statistički podaci u ovom meču ipak su u drugom planu.

Ljubičiću sigurno nije bilo lako, ali nije bilo ni Dodigu.

"Mislim da je ovo prvi put da nisam sretan zbog pobjede. Svi igrači, poput mene i Marija Ančića, su učili od njega. Sretan sam i ponosan što sam igrao protiv tako dobrog tenisača, koji je ostavio duboki trag u hrvatskom tenisu. Uvijek je imao dobre savjete, prijedloge. Iskoristio sam svaku njegovu riječ kako bih postao bolji igrač i hvala mu na tome."

Dodigu je ovo prva pobjeda u Monte Carlu, a u drugom kolu igrat će protiv 13. nositelja Fernanda Verdasca ili Oliviera Rochusa.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 1. kolo:
Troicki (Srbija) - Lisnard (Monako, WC) 6:3, 6:1
Simon (Francuska, 9) - Balleret (Monako, WC) 6:3, 6:2
Dodig (Hrvatska) - Ljubičić (Hrvatska) 6:0, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 10:51
    prije svega veliki gospodin, a nakon toga ikona tenisa, hvala ti Ivane!
    Obrisan korisnik
  • cameosis16.04.2012. u 02:03
    ljubo je bio i ostao faca! svaka mu cast i nadalje sve najbolje!
    cameosis
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 23:37
    Veliki Čovik i sportaš! Majstore hvala za sve radosti svih ovih godina, a najviše za Davis cup i onu genijalnu pobjedu protiv Amera! Guštaj u penziji sa ženom i dicom i još jednom veliko HVALA!
    Obrisan korisnik
  • Captain Jack15.04.2012. u 23:06
    Mudrijašu, a kaj imaš od AC Milana? Pretpostavljam da navijaš za njih kad imaš njihov nick i avatar...Zašto navijaš za njih? Oni igraju prvenstveno za sebe, ti od tog njegovog uspjeha nemaš ama bas nista, još k svemu tome prijevljeni van Hrvatske... Što su oni tebi dali da navijaš za njih? Srami... [više na forumu]
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 23:04
    Ivane,veliko hvala ti na svemu što si pružio za Hrvatski tenis!Uživao sam gledajući tvoje mečeve,čestitke na sjajnoj karijeri i uživaj u nastavku života!
    Obrisan korisnik