Nogomet

Strinić zabio pa dobio crveni

Borna Rupnik • nedjelja, 15.04.2012.
Strinić zabio pa dobio crveni
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ivan Strinić bio je jedna od ključnih figura u visokoj pobjedi svog Dnipra nad Oleksandrijom. Osim što je postigao pogodak za vodstvo, zaradio je i crveni karton...

Momčad Dnipra imala je velikih problema na gostovanju kod Oleksandrije u sklopu 27. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva. Prvo je poluvrijeme završila u rezultatskom zaostatku zahvaljujući pogotku Geneva, no početkom nastavka domaći igrač Gitčenko mora na prijevremeno tuširanje.

S igračem više na terenu, Konopljanka je prvo realizirao kazneni udarac za 1:1 da bi u 72. minuti za preokret zabio Ivan Strinić, jedan od mogućih hrvatskih putnika na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Bivši nogometaš Hajduka pucao je s lijeve strane i uz dodir domaćeg braniča matirao vratara.

Strinić je samo pet minuta kasnije zbog nepotrebnog prekršaja zaradio drugi žuti, isključujući karton, no Dnipro je u samoj završnici s tri nova pogotka osigurao pobjedu. Strijelci za konačnih 5:1 bili su Oliynyk, Konopljanka i Boateng.

Dnipro je trenutačno četvrti na tablici ukrajinskog prvenstva, a vodstvo je pobjedom nad Vorsklom 3:0 preuzeo Vukojevićev Dynamo. Vukojević je odigrao svih 90 minuta, a slavlje su Kijevljanima donijeli Milevskiy, Correa i Ševčenko. Šahtar zaostaje tri boda, ali ima i utakmicu manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava15.04.2012. u 19:32
    ne zvat će H.Ćalu.......
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 16:36
    još samo da kalinić da jedan gol, to je naša reprezentativna osovina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 16:35
    s ovim je zacementirao mjesto u reprezentaciji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 15:54
    shit ! sad će ga bilić zvati u repku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.04.2012. u 14:37
    i tu će biti krvavo do zadnje kola..
    Obrisan korisnik