FA kup, polufinale, 15.04.2012, 19:00 h
Tottenham
Tottenham 1:5 Chelsea
Chelsea

Polufinalni ispit Chelsea položio peticom

Josip Tolić • nedjelja, 15.04.2012.
Polufinalni ispit Chelsea položio peticom
Foto: EPA

Drugo polufinale ovosezonskog izdanja FA kupa pripalo je Chelseaju koji je u okršaju dvaju londonskih klubova nadvisio Tottenham rezultatom 5:1. Uz vrlo dobru izvedbu Didiera Drogbe te pomoć suca Atkinsona koji je priznao "fantomski" pogodak Mate, Bluesi su slomili otpor Spursa za koje je solidnu predstavu odigrao Luka Modrić.

I ovo je polufinale, kao i ono jučerašnje između Liverpoola i Evertona, počelo minutom šutnje za žrtve tragedije u Hillsboroughu te smrt talijanskog nogometaša Piermarija Morosinija. U utakmicu je bolje krenuo Di Matteov sastav priprijetivši preko Drogbe u 13. minuti, dok su bijeli odgovorili iz Parkerova prodora koji je sjajnim klizećim startom zaustavio Frank Lampard.

Igra je sve više plamsala na obje strane, posebice pred golom Chelseaja i pravo je čudo kako Spursi nisu uspjeli kapitalizirati svoje šanse. Plavi su se spašavali izbacivanjem s gol-linije Kaloua i Terryja poslije pokušaja Kinga i Van der Vaarta, a Emmanuel Adebayor pet minuta prije kraja poluvremena pogodio je vratnicu iz čiste situacije u kojoj je Čech već bio svladan. Kazna je, kako to inače zna biti, ubrzo stigla.

Didier Drogba podsjetio je na svoje najbolje dane primivši jednu "svijeću" na prsa, potom je prevario Gallasa i ljevicom maestralno pogodio bliži kut. Niti Luka Modrić, koji je na Wembleyju bio vrlo raspoložen i stvarao prilike za Redknappovu družinu, nije uspio dati života u izvedbu svoje momčadi u prvom poluvremenu.

Drugih je 45 minuta počelo novim golom ekipe sa Stamford Bridgea koji je zasjenjen kontroverzom. Lampard je ubacio s boka, Luiz je uputio udarac prema vratima koji Cudicini čita, no lopta ostaje "živa" i u gužvi Mata gura loptu, kako je sudac Martin Atkinson pokazao, iza crte iako je istina bila daleko od toga. Bilo kako bilo, Tottenham se nije predao, već se ubrzo vratio u utakmicu.

U 11. minuti nastavka sjajno raspoloženi Modrić proigrava Adebayora kojeg ruši Čech, a Gareth Bale iz drugog plana prihvaća loptu i posprema je u mrežu za 2:1. Nastavilo se prijetiti na oba gola, Drogba je u nekoliko navrata bio u izglednim situacijama, dok je na drugoj strani Ledley King mogao vratiti neizvjesnost u utakmicu 18 minuta prije kraja poslije Van der Vaartova ubačaja, no obrana Bluesa blokirala je njegov udarac.

Bio je to, pokazalo se, presudan trenutak dvoboja i Chelsea je počeo "mljeti". U 78. minuti Mata je uposlio Ramiresa, a Brazilac fino prebacuje Cudicinija za 3:1, dok samo četiri minute potom Frank Lampard radi potez utakmice dalekometnim pogotkom iz slobodnog udarca koji je razriješio svaku dvojbu oko drugog finalista FA kupa. Priču je zaključio Florent Malouda u sudačkoj nadoknadi petim golom za Chelsea i potvrdio 11. finale najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu za svoju momčad te priliku za osvajanje sedmog naslova.

FA kup

polufinale

Liverpool2:1Everton
Tottenham1:5Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

FA kup

polufinale

Liverpool2:1Everton
Tottenham1:5Chelsea

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mrki_Medo16.04.2012. u 22:06
    Po meni je jedino Adebayor odigro kako treba, Modric je bio ispod svoje razine al opet da pored Kinga, Galasa, Walkera i Lenona bude najgori mi nema smisla. Za Balea i Parkera se moze isto rec ko i za Modrica. Vdv u prvom poluvremenu vrlo dobar, a u drugom se nije ni vidio.
    Mrki_Medo
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 11:11
    daj ljudi  malo realnosti,realno  luka  je napuhana zvijezda-da bi bio prava zvijezda mora igrati na visokoj razini  cijeu sezonu  a ne 2 utakmice super pa ga slijedeće tri nema nigdje-i  uvijek igra previše ziheraški  u barci bi se super uklopio u vezni red ... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 10:09
    glupi portali pisu kojesta.modric nije ni blizu bio najgori igrac kokoski, cijela obrambena linija je odigrala za jedinicu, lennon nista, vdv jedan dobar udarac glavom i jedan centarsut koji je zavrsio na stativi inace los, bale, adebayor se trudili, parker oduzeo cudo lopti, modric je nekoliko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 08:00
    dobar ovaj luka, barem za protivnike totenhema, samo tako nastavi luka, nema ti kraja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.04.2012. u 07:39
    'U 11. minuti nastavka sjajno raspoloženi Modrić....'......................???????????????????????......josipe josipe ! ! !!...................ti ns, kao malo ..................???????????................modrić je bio NAJLOŠIJI igrač na terenu ko već pola godine! !
    Obrisan korisnik