Rukomet

Horvat: "Velika utakmica je pred nama"

Iz Doma sportova: Damir Žbulj • petak, 20.04.2012.
Horvat: "Velika utakmica je pred nama"
Foto: Damir Žbulj

Rukometaše Croatia osiguranje Zagreba očekuje utakmica sezone. U zagrebačku Arenu u subotu u 19.15 sati dolazi njemački Kiel, izuzetno jak suparnik, koji će u pravom smislu riječi testirati mogućnosti ekipe hrvatskog prvaka. Prigodno su i potpisani ugovori s kapetanom Zlatkom Horvatom, ali i mladim Lovrom Špremom, koji su obećali vjernost matičnom klubom...

Turbulentan tjedan je iza Zagrebaša. Nakon poraza od Vardara u polufinalu regionalne SEHA lige došlo je do smjene na trenerskoj klupi, na mjesto Obrvana zasjeo je aktualni hrvatski izbornik Slavko Goluža. Naravno, pitanje je u kakvom je, prije svega psihološkom, stanju ekipa nakon svih trzavica, koje su baš morale eskalirati pred utakmicu sezone, ali vjerojatno i najvažniju utakmicu u posljednjih nekoliko godina. Jer, iako je njemački sastav favorit, CO Zagreb od Final Foura rukometne Lige prvaka dijele samo dvije utakmice.

Atmosfera u ekipi pokušala se dodatno podignuti svečanim potpisivanjem produljenja ugovora s jednim od najvažnijih pojedinaca Zagrebaša, kapetana Zlatka Horvata, koji je svoju vjernost najdražem klubu produljio na još tri godine. Uz njega, četiri godine vjernosti matičnom klubu obećao je i Lovro Šprem, koji je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor.

Zlaja ostaje još barem tri godine

Novi direktor CO Zagreba Josip Guberina zadovoljan je bio obavljenim poslom s jednim od najpopularnijih igrača kluba, ali sigurno i jednim od rezultatski najbitnijih, a trenutno i vodećim strijelcem ovosezonske Lige prvaka. "Polako se i pripremamo za sljedeću sezonu. Uspjeli smo usuglasiti sportske ciljeve za produljenje ugovora. On je naš kapetan, vođa na terenu. No, i on je pokazao povjerenje u planove kluba za iduće razdoblje."

"U Zagrebu sam od svoje desete godine, izgleda da ću ostat ovdje do kraja," kroz smijeh je dodao kapetan Zagrebaša Zlatko Zlaja Horvat. O susretu s Kielom kratko je kazao: "Velika utakmica je pred nama. Nemamo pritisak rezultata što će nam omogućiti da odigramo svoju utakmicu, i da ih na kraju pokušamo i iznenaditi."

Zadovoljan je bio i Zlatko Horvat, kapetan i dijete kluba, koji će i dalje svojim fenomenalnim potezima uveseljavati zagrebačku publiku: "Nakon svih problema u posljednje vrijeme, i s financijama, drago mi je ipak da ostajem ovdje. Pregovore sam započeo s pokojnim direktorom Kalebom, a zaključio s novim direktorom, na obostrano zadovoljstvo. Drago mi je da nastavljamo suradnju."

Prvi profesionalni ugovor potpisao je i Lovro Šprem, koji je ove sezone dobio priliku na lijevom krilu te ju je odlično i iskoristio. "Potpisao sam na četiri godine. Tu sam odrastao, Zagreb je moj klub, ovo je moj grad. Uvjeren sam kako ću ovdje napredovati."

Goluža u raljama Kiela

Izbornik muške rukometne reprezentacije Slavko Goluža, nakon što je Uprava odlučila smijeniti Obrvana, dobio je ponudu koja se nije mogla odbiti. Uskočio je na trenersku poziciju Zagrebaša pred najvažnije utakmice sezone, četvrtfinalne oglede rukometne Lige prvaka s Kielom.

"Drago mi je da je zanimanje veliko. Mislim da o našem protivniku ne treba trošit puno riječi. Zna se kakva su ekipa, zna se koji pojedinci tamo igraju, ali i kakav skor imaju ove godine," kazao je Goluža.

Novi trener CO Zagreba vjeruje kako se treba koncentrirati na svoje snage: "Ne bih želio puno o njima, bitno je kako mi odigramo. Agresivnom 6-0 obranom, pokušat ćemo ograničit njihove pucače. Trčat ćemo, borit ćemo se. Nema pritiska, a želim da im se, uz podršku publike, što bolje suprotstavimo."

Šebetić kao veliki

"Ovo mi je prvi nastup protiv Kiela. Očekujem spektakl, mogu obećati borbu, ali očekujem i punu dvoranu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer će ovo biti jedna prava utakmica," kao veliki najavio je dvoboj s možda trenutno i najjačim rukometnim sastavom Europe, 17-godišnji Luka Šebetić.

Goluža se osvrnuo i na stanje u ekipi: "Situacija je takva, kakva je. Dobro poznajem većinu igrača, bili smo zajedno nedavno s reprezentacijom. Balić je oporavljeni, Štrleka muče prepone, ali on će igrati i s jednom nogom ako treba."

"Ja samo tražim da se bore, da se opuste i da pokažu svoje pravo lice. Ne igra se svaki dan protiv takve ekipe. Ne razmišljamo puno o njima, nama je svejedno kako će igrat, hoće li nam se suprotstaviti 6-0 ili 3-2-1 obranom, makar kada me već pitate, sigurno da bi nam ona zadala malo više problema. Ovo je ipak drugačija utakmica od onih s Barcelonom ove sezone. Ipak ovaj dvoboj ima težinu," zaključio je za kraj trener zagrebaša Slavko Goluža.

Prvi četvrtfinalni dvoboj rukometne Lige prvaka između CO Zagreba i njemačkog Kiela na rasporedu je u subotu u 19.15 sati, u zagrebačkoj Areni.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2012. u 23:34
    Dario slazem se sa tvojim komentarom u dijelu gdje spominješ šebetića, dečko je odličan i definitivno će biti jedan od najboljih desnih vanjskih u budučnosti i već sada ima pravo nadati se barem širem popisu za olimpijadu a nakon toga je sigurno unutra. a kaleb tek treba dobiti pravu priliku u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2012. u 18:26
    Hvala na minusima!!Šta mi trebamo sa Balićem i ostalima,isto kao što su i Švedi vukli Ollsona,Wislandera,Lindgrena,Magnusa Andersona do 38-40 godine??????????????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2012. u 18:07
    Gdje odlazi Štrlek???Nadam se da će mu se zdravlje stabilizirati jer on je naše najbolje krilo,i igrač velikog potencijala.A još veći potencijali su Šebetić i Kaleb koji će nakon OI postati i A reprezentativci i zamijeniti Balića i Buntića!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.04.2012. u 15:05
    Ma Balic je ozljedjen zato ne igra vise
    Obrisan korisnik
  • cimbo20.04.2012. u 14:23
    Ako uspiju natjerati Balica da igra vise od 20 minuta onda imaju šansu...
    cimbo