Zimski sportovi

Video: Flyersi izbacili Penguinse

Ivan Dominik • nedjelja, 22.04.2012.
Video: Flyersi izbacili Penguinse

Pittsburgh Penguinsi su bili na rubu ispadanja već u četvrtfinalu doigravanja na Istoku danima prije šeste utakmice u Philadelphiji, međutim uspjeli su s dvije pobjede doći do prilike da izjednače seriju. Time bi si osigurali sedmu utakmicu na domaćem ledu što si Flyersi nikako nisu smjeli dozvoliti pa su Narančasti u ovoj utakmici punoj tenzija, premda su Pensi slovili za favorite tijekom cijele serije, htjeli zapečatiti sudbinu Crosbyja, Malkina i društva.

Bitka za Pennsylvaniju bila je puna odličnog hokeja i borbe za svaki pak i svaki centimetar leda, a na kraju je ipak momčad Flyersa pobijedila i izbacila jedne od glavnih favorita za osvajanje Stanley Cupa. Već od samog početka su se nazirala događanja koje će odvesti Flyerse u polufinale Istoka, a Penguinsi su opet u dvoboj ušli prepoznatljivim napadačkim hokejom, ali i kriminalno lošom obranom.

Samo 32 sekunde prve trećine bile su potrebne ponajboljem defenzivnom centru lige, Claudeu Girouxu, da načne mrežu Marca-Andrea Fleuryja i već su tu počeli problemi i nevolje Penguinsa. Raspoloženi Kanađanin je u 14. minuti iste trećine uspio i asistirati u situaciji s igračem više, čime je došao do svog 13. boda koji mu je još više osigurao epitet najboljeg igrača dosadašnjeg dijela doigravanja. Egzekutor za 2:0 domaćih bio je Scott Hartnell.

Vezane vijesti

Philadelphia je nakon prvog odmora s istim intenzitetom ušla u drugi period te je nakon samo pola tuceta minuta igre zabila svoj treći zgoditak, a on je ujedno bio i prvijenac rookieja Erika Gustaffsona u ovogodišnjem doigravanju. Penguinsi su se zatim napokon probudili te su preko Evgenija Malkina smanjili zaostatak na 3:1, međutim Flyersi se nisu dali smesti. Odmah u napadu nakon Malkinova gola Danny Briere zabio je za 4:1, a s tim se rezultatom otišlo u posljednju i odlučujuću trećinu.

No, u posljednjih se 20 minuta nište nije promijenilo na samom ledu jer su Flyersi bez problema odolijevali napadima gostiju. Penguinsi su uputili i više udaraca na gol domaćina, no izvrstan je i siguran bio Ilja Brizgalov. Flyersi su bili konkretnija i bolja momčad i to ne samo u ovoj utakmici bez obzira na bolju statistiku Pensa. Na samom su kraju utakmice igrači Phillyja svoj prolaz potvrdili golom na prazna vrata, a strijelac je bio Brayden Schenn. Stoga su Flyersi pobjedom od 4-2 u seriji, a 5:1 u minulom dvoboju, ušli u polufinale Istoka kao prva momčad te konferencije i sada čekaju svog idućeg protivnika.

NHL, 22. travnja 2012., četvrtfinale doigravanja:

Istočna konferencija, šesta utakmica:
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 5:1 (4-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.04.2012. u 17:01
    Da Flyersi nisu imali No-NAME golmana te sezone...osvojili bi Stanleya protiv Chicaga....!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2012. u 16:59
    Podsjecam ovdje prisutne na veliki povratak upravo velikih Flyersa protiv Bruinsa 2010 sa 0-3 u seriji i 0:3 u golovima 4. utakmica...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2012. u 00:45
    hmm ove godine flyersima ne lezi rangersi nikako....6 tekmi,6 poraza
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2012. u 19:50
    Flyersima je pitanje hoće li se golman pojaviti na utakmici, protiv koga god da igraju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2012. u 18:16
    Mislim da Flyersi jedino ne mogu pobijediti Chicago i Boston, protiv svih ostalih su bolji ili barem izjednačeni
    Obrisan korisnik