Zimski sportovi

Video: Kraj za Canuckse

Ante Jukić • ponedjeljak, 23.04.2012.
Video: Kraj za Canuckse

Još jedna momčad iz najužeg kruga favorita za osvajanje Stanley Cupa završila je svoj nastup već u prvom krugu doigravanja. Nakon što su u srijedu pobjedom u Los Angelesu vratili nadu u preokret, Vancouver Canucksi noćas su izgubili i treću utakmicu na domaćem ledu, a konačnu presudu ispisao im je Jaret Stoll u petoj minuti produžetka. Za razliku od još uvijek aktualnih doprvaka, branitelji naslova preživjeli su meč-loptu protivnika i osigurali sedmu utakmicu u svojoj dvorani.

Dvoboj u Vancouveru nije mogao bolje započeti za Canuckse. Sjajna i već toliko puta viđena suradnja braće Sedin (strijelac Henrik, asistent Daniel) u šestoj minuti utakmice ostavila je čak i odličnog Jonathana Quicka bez odgovora, tako da su domaći navijači dobili razlog za slavlje. Nakon vodećeg pogotka Canucksi su imali nekoliko izglednih prilika za povećanje prednosti, no rezultat na semaforu se nije mijenjao, a nervoza se počela uvlačiti u domaće redove. Iskoristio je to na samom početku posljednje trećine Brad Richardson, koji spretnom reakcijom između trojice domaćih igrača poravnava na 1:1.

Do kraja "regularnog" dijela utakmice pogodaka više nije bilo, a trenutak odluke ovog dvoboja i cijele serije stigao je u petoj minuti produžetka. Jarret Stoll "presreo" je Hamhuisa u pokušaju iznošenja pločice iz vlastite trećine, te potom efektno svladao Schneidera za konačnih 2:1 i prvi prolaz Kingsa u drugi krug doigravanja još tamo od 2001. godine.

Vezane vijesti

Boston Bruinsi nisu doživjeli sudbinu svojih rivala iz prošlogodišnjeg finala Stanley Cupa. Branitelji naslova preživjeli su u Washingtonu meč-loptu Capitalsa, tako da se ova serija ponovno vraća u Boston, na odlučujuću sedmu utakmicu (srijeda). Sretnim pogotkom Alexa Ovečkina, Capitalsi su pet minuta prije kraja treći put na utakmici stigli do izjednačenja, ali u produžetku je sreća ipak prevagnula na stranu Bruinsa. Za slavlje gostiju sjajnim solo-prodorom pobrinuo se Tyler Seguin.

NHL doigravanje, rezultati, 22.04.2012.:

Istočna konferencija, četvrtfinale:

Washington - Boston 3:4 (OT) (3-3)

Zapadna konferencija, četvrtfinale:

Vancouver - Los Angeles 1:2 (OT) (1-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2012. u 20:49
    nhl totalni zakon. prvi nositelj zapada odletio u 5 utakmica, prvak istoka visi 3:2, prošlogodišnji prvak spašava živu glavu, a penguinsi, u koje su se svi kleli, već su na golfu. prošle sezone su među zadnja 4 bili vancouver, san jose, bruinsi i tampa. prva dva su već izletila, tampa nije ni ušla... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2012. u 19:49
    Istina., mario1989. Ova zadnja utakmica čak niti nije bila loše odigrana, ali Quick je bio odličan, a njima je cijelo vrijeme falio završni pas, iako je kombinatorika bila milina za gledati, pogotovo u zadnjih 15 minuta. Šteta, Hamuis je tako glupu grešku napravio, već sam vidio što će se dogodit... [više na forumu]
    Obrisan korisnik