Nogomet

Vlasniku Rangersa doživotna suspenzija

Mišo Gulić • utorak, 24.04.2012.
Vlasniku Rangersa doživotna suspenzija
Foto: Ante Pažanin

Vlasnik Glasgow Rangersa Craig White doživotno je suspendiran od strane Škotskog nogometnog saveza, a sve zbog štete koju nanio najtrofejnijem škotskom klubu.

Škotski nogometni velikan Glasgow Rangers krajem veljače je, uslijed nepremostivih financijskih problema, proglasio bankrot, nakon čega je kažnjen nizom kazni, od onih financijskih pa do oduzimanja bodova.

Okidač na pokretanje stečaja bio je dug od devet milijuna funti koji je potraživala Porezna služba, a koji je nastao od Whiteovog preuzimanja kluba u svibnju 2011. godine.

Disciplinska komisija je kaznila sada već bivšeg vlasnika s ukupno 200 tisuća funti, zbog, kako se navodi u obrazloženju, dvije teške povrede pravilnika. Također, u izvješću je opisan kao neodgovorna i osoba koja nema što tražiti u nogometu te je shodno tome i doživotno suspendiran na bilo kakvu dužnost u škotskom nogometu.

Samom klubu je pak uveden embargo na potpisivanje igrača starijih od 18 godina, a zbog kršenja niza propisa odrezana mu je i kazna u visini od 160 tisuća finti. No, nisu to sve nevolje koje prijete Rangersima, jer ukoliko do kraja sezone na nađu kupca, uslijedit će i likvidacija kluba.

Kazne su zatekle i trojac koji se priključio nakon stečaja, a riječ je o Carlosu Bocanegri, Mauriceu Eduu i Alejandru Bedoyji, no oni imaju tri dana da podnesu žalbu i eventualno ospore odluku Komisije.

Vlasnik kluba Craig Whyte bio je razočaran odlukama i nametnutim sankcijama Škotskog nogometnog saveza, a medijima je kratko rekao: "Jako sam iznenađen s okrutnošću saveza prema klubu koji proživljava teške dane."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 10:50
    Problem da su kod nas takvih ljudi na celo HNSa... a ne samo na celo klubovima...
    Obrisan korisnik
  • markoli24.04.2012. u 20:48
    tako i kod nas treba uvesti
    markoli