Nogomet

Željezničaru prvo poluvrijeme protiv Širokog

Ivana Karačić • srijeda, 25.04.2012.
Željezničaru prvo poluvrijeme protiv Širokog

Željezničar je stekao minimalnu prednost u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine. U slaboj igri bez puno prilika domaćin je iskoristio jednu pogrešku obrane Širokog Brijega, čiji igrači ni u nastavku utakmice nisu pokazali pretjeranu želju za izjednačenjem. Njihove akcije bile su spore i nepovezane i žele li trofej, morat će na uzvratu na Pecari 16. svibnja odigrati puno bolje.

Željezničar - Široki Brijeg 1:0 (1:0)

Kup Bosne i Hercegovine, finale, prva utakmica
Stadion Grbavica, gledatelja: 5.000
Suci: Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo), Dujak (Odžak), Bečirović (Mramor)

Strijelac: Svraka 33'
Žuti kartoni: Svraka 33', Nyema 78'; Jefthon 28', Zakarić 30', Ćorić 45'

Željezničar: Gušo, B. Čolić, Vasilić, Bogičević, J. Kvesić, Nyema, Svraka, Selimović, Bekrić (od 62' Bešlija), Zeba (od 85' Jamak), Adilović (od 74' E. Čolić)
Trener: Amar Osim

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorić, Brekalo, Ješe, Bertoša, Marciano, Jefthon (od 90' M. Kvesić), Zakarić (od 62' Roskam), Wagner, Šilić, Varea (od 75' Ivanković)
Trener: Marijan Bloudek

Oba sastava krenuli su u utakmicu oprezno. Željezničar je imao češće loptu u posjedu, polako napadao, ali bez ozbiljnije akcije za pogodak. Prvi je zaprijetio Muamer Svraka u 23. minuti. Prošao je lijevom stranom, prevario Dinu Ćorića u šesnaestercu i kad se spremao vratiti loptu u sredinu Samiru Bekriću, odlično je intervenirao vratar Luka Bilobrk. Četiri minute kasnije Široki Brijeg izveo je brzu kontru. Brazilac Jefthon Ferreira de Sena izbacio je u priliku Argentinca Juana Manuela Vareu, koji je prevario Velibora Vasilića i šutirao iskosa s lijeve strane. Vratar Adnan Gušo uspio je loptu skrenuti u vratnicu.

Željezničar je poveo u 33. minuti. Bekrić je šutirao sa 16 metara. Loptu je blokirao Slavko Brekalo. Ona se visoko odbila i onda padala prema lijevoj Bilobrkovoj vratnici. Njezin let pratio je Svraka, stigao do nje prije Vedrana Ješe i glavom s dva metra postigao pogodak za Željezničar. Zanimljivo, Svraka je bio strijelac jedinog pogotka za Plave s Grbavice i u prvome proljetnom prvenstvenom kolu na Grbavici kad su igrali isti suparnici.

Imao je domaćin veliku priliku i u 41. minuti kad je Eldin Adilović prevario vratara Bilobrka i gurnuo u dobru priliku Bekrića, no njegov šut blokirao je Wagner Santos Lago.

Početak drugoga poluvremena bio je sličan početku utakmice. Željezničar je bio malo agilniji, ali bez pravih prilika za pogodak. U razdoblju pritiska Željezničara Široki Brijeg je došao do prilike za izjednačenje, kad su dobru akciju odigrali Varea i Wagner, no vratar Gušo bio je oprezan i uhvatio loptu ispred Wagnera.

Pokušao je trener Marijan Bloudek osvježiti momčad u nastavku igre. Gurnuo je na teren Matea Roskama i Juru Ivankovića, no ništa se na terenu nije promijenilo. Široki je sporim akcijama nešto pokušavao, a ni Željezničar, očito zadovoljan prednošću bez primljenog pogotka, nije pretjerano srljao.

Foto: Wikipedia, Fkzeljo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli25.04.2012. u 22:34
    široki to uzima na punoj pecari
    markoli
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 21:49
    Ipak treba odigrati jos jednu utakmicon sa svirokim.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 21:43
    Zelji dupla kruna ove sezone.
    Obrisan korisnik