Nogomet

Zenit obranio naslov u Rusiji

Josip Tolić • nedjelja, 29.04.2012.
Zenit obranio naslov u Rusiji
Foto: EPA

Novi-stari prvak Rusije je Zenit koji je četiri kola prije kraja prvenstva slavio u derbiju nad prvim pratiteljem Dinamom iz Moskve 2:1. Obradovalo je to i trenera Luciana Spallettija koji je pohvalio karakter momčadi u iznimno dugoj sezoni.

Do trećeg naslova prvaka Rusije u klupskog povijesti i drugog u nizu došao je Zenit iz Sankt Peterburga. Četiri kola prije kraja prvenstva momčadi Luciana Spallettija trebao je samo bod protiv najbližeg pratitelja Dinama iz Moskve, no Širokov i Keržakov donijeli su sva tri iako su gosti od 56. minute imali igrača više jer je isključen Zirjanov.

"Moja je momčad odigrala dvije strašne sezone u nizu, a ova je bila osobito sjajna. Iako je bilo teška i drugo je trajala, sve smo učinili kako smo trebali. Moja momčad ima strahovit karakter što je pokazano i u ovoj utakmici", izjavio je talijanski strateg na klupi Rusa Luciano Spalletti.

"Još uvijek ne osjećamo pravu radost, preumorni smo za to. Sutra ćemo uživati u uspjehu i pripremiti feštu za 6. svibnja, kada ugošćujemo Spartak", rekao je Aleksandr Keržakov.

Nakon 11 kola Lige za prvaka Zenit ima 84 boda, 15 više od drugoplasiranog Dinama te CSKA, koji je u moskovskom derbiju nadvisio Spartak 2:1 i tako ga preskočio na ljestvici. Nakon iznimno duge sezone od 45 kola bit će poznato tko će, uz Zenit, zaigrati u Ligi prvaka te koja će tri kluba svoj europski put tražiti kroz Europsku ligu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!