Nogomet

Video: Olympiacos potvrdio dvostruku krunu

Josip Tolić • nedjelja, 29.04.2012.
Video: Olympiacos potvrdio dvostruku krunu
Foto: EPA

Naslov najbolje momčadi u grčkom kupu obranio je Olympiakos koji je u finalu na atenskom Olimpijskom stadionu svladao Atromitos 2:1. Bila je to posljednja utakmica crveno-bijelih pod vodstvom španjolskog stručnjaka Ernesta Valverdea.

Momčad Olympiacosa osvojila je grčki nogometni kup svladavši u subotnjem finalu Atromitos 2:1. Pirejci su poveli u 29. minuti pogotkom alžirskog napadača Rafica Djebboura, a prije toga Jose Cholevas promašio je jedanaesterac za crveno-bijele.

Atenjani su poravnali rezultat 14 minuta prije kraja preko Argentinca Matíasa Iglesiasa pa se o osvajaču pokala moralo odlučivati u produžecima. Pogodak vrijedan 25. trijumfa u grčkom kupu postigao je David Fuster na samom kraju drugog produžetka.

Finale na Olimpijskom stadionu bila je posljednja utakmica Olympiakosa pod vodstvom španjolskog trenera Ernesta Valverdea koji je objavio da zbog obiteljskih razloga neće produljiti ugovor. U dvije godine boravka u Pireju klub je s njim osvojio dva prvenstva i jedan kup.

Sastav s Karaiskakisa već je ranije osigurao 39. naslov prvaka ostavivši najbližeg konkurenta Panathinaikos sedam bodova iza sebe. Sezona će biti kompletirana nakon doigravanja za europske kupove u kojemu će, osim PAO-a, nastupiti i PAOK, Atromitos i AEK.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!