Automoto

Stoner slavio na "gostujućem" terenu

Lovro Štrbinić • nedjelja, 29.04.2012.
Stoner slavio na "gostujućem" terenu

Aktualni svjetski prvak u MotoGP klasi Casey Stoner pobjednik je druge utrke sezone vožene u španjolskom Jerezu. Australac je do zadnjeg kruga vodio borbu s Lorenzom, na kraju drugoplasiranim, dok se na postolju našao još jedan Španjolac, Dani Pedrosa.

Jorge Lorenzo nije uspio nakon slavlja u Kataru upisati i pobjedu na domaćoj stazi u Jerezu. U lovu na treće uzastopno slavlje na spomenutoj lokaciji svjetski prvak iz 2010. godine krenuo je s prve startne pozicije, ali na kraju se najbržim pokazao njegov najveći konkurent u borbi za naslov Casey Stoner.

Australac je s petog mjesta na početku utrke ubrzo došao do vodećeg mjesta, a cijelu utrku je vodio borbu Lorenzom. Posljednjih desetak krugova vozač Yamahe stalno mu je bio na "repu", no ipak nije dobio priliku da prestigne aktualnog prvaka, kojeg danas nisu toliko mučili već poznati problemi s ozlijeđenom rukom. Stoner je tako došao do prve pobjede u Jerezu u svojoj karijeri.

Iza leđa vodećeg dvojca većinu utrke vodila se bitka za treću poziciju između Pedrose i Crutchlowa, a Španjolac na Hondi je na kraju zadržao Britanca iza i još jednom se, nakon drugog mjesta na stazi Losail, našao na postolju ove sezone.

Daleko iza svih navedenih našao se Andrea Dovizioso, ispred Bautiste. Bitku za sedmu poziciju do posljednjeg kruga vodili su Bradl i Hayden, a na kraju je kao pobjednik izašao Nijemac. Isto tako, Rossi je u solidnoj utrci zadržao Barberu i osvojio deveto mjesto.

Sljedeća utrka na rasporedu je za tjedan dana u portugalskom Estorilu.

VN Španjolske, utrka:
1. C. Stoner (Aus/Honda)
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
3. D. Pedrosa (Špa/Honda)
4. C. Crutchlow (VBR/Yamaha)
5. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
6. A. Bautista (Špa/Honda)
7. S. Bradl (Njem/Honda)
8. N. Hayden (SAD/Ducati)
9. V. Rossi (Ita/Ducati)
10. H. Barbera (Špa/Ducati)
11. B. Spies (SAD/Yamaha)
12. A. Espargaro (Špa/ART)
13. D. Petrucci (Ita/Ioda)
14. M. Pasini (Ita/ART)
15. I. Silva (Špa/BQR)
16. C. Edwards (SAD/Suter)
17. K. Abraham (Češ/Ducati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!