Nogomet

Porto osvojio novi naslov prvaka

Borna Rupnik • ponedjeljak, 30.04.2012.
Porto osvojio novi naslov prvaka
Foto: EPA

Momčad Benfice uručila je naslov prvaka Portugala svojim rivalima iz Porta nakon što nije uspjela svladati Rio Ave. Porto je svoj dio posla odradio još u subotu...

Nogometaši Porta u subotu su svladali Maritimo 2:0, uz dva pogotka Hulka s bijele točke, a naslov prvaka, svoj 26. u povijesti kluba, osvojili su nakon što su Benfica i Rio Ave remizirali 2:2. Dva kola prije kraja Porto je stekao nedostižnih šest bodova prednosti.

"Nova je titula uvijek najslađa, a zaslužili smo je zahvaljujući napornom radu", izjavio je predsjednik kluba Jorge Nuno Pinto da Costa, pod čijim je vodstvom Porto čak 19 puta bio najbolji klub u državi.

Portovi su navijači po završetku Benficine utakmice izašli na ulice, a Joao Moutinho je prokomentirao: "Ovaj Porto je čarobna momčad temeljena na zajedništvu. Čak smo i u najtežim trenucima uspjeli okrenuti stvari".

U dosadašnjih 28 kola portugalskog prvenstva Porto je pod vodstvom trenera Vitora Pereire izgubio samo jednu utakmicu, a u posljednjih deset sezona uzeo je osam naslova prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • KORISNIK 00730.04.2012. u 13:43
    da stavim i ovdje:bizarna tekma UNIAO LEIRIA-FEIRENSE,Domaci su igrali od pocetka dokraja sa samo 8 igraca,nekoliko sati prije tekme je 18 igraca dalo otkaz jer 4 mjeseca nisu placeni.predsjednik Bartolomeu kaze poslje tekme da je vidio prije tekme Keitu s koferom i 6000 eura u njemu kako odlazi... [više na forumu]
    KORISNIK 007
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 10:49
    znao sam da če biti prvaci,,podbacili su u ligi prvaka, iako se očekivalo više nakon osvajanja EL, pa ispali iz EL ove sezone ali dali su momci sve od sebe...klub koji treba biti primjer svima što se tiče igre, skautinga, prodaje i financijske stabilnosti...čestitke od mene
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 10:44
    bravo za dragaose.. nije im bilo lako ove sezone, posebno nakon ispadanja iz lige prvaka i minusa od 6 bodova za benficom..
    Obrisan korisnik