Nogomet

Celtic uvjerljivo protiv Rangersa

Borna Rupnik • ponedjeljak, 30.04.2012.
Celtic uvjerljivo protiv Rangersa
Foto: Ante Pažanin

Posljednji ovosezonski Old Firm pripao je Celticu. Novopečeni prvaci bili su uvjerljivi protiv svojih vječnih rivala te su ih ispratili s terena s tri lopte u mreži...

S osiguranim naslovom prvaka u džepu, Celtic je ugostio Glasgow Rangerse u završnoj epizodi ovosezonskih izdanja najvećeg škotskog derbija. Domaći su navijači tako dobili dvostruki razlog za slavlje jer su njihovi ljubimci bili vrlo uvjerljivi na terenu.

Već su nakon prvih pola sata igre imali dva pogotka prednosti, a strijelci su bili Mulgrew i Commons. Zasluženu pobjedu zeleno-bijelih zapečatio je Hooper početkom drugog poluvremena.

Bila je to ujedno i najuvjerljivija pobjeda jedne momčadi u ovosezonskim utakmicama Old Firma, a Glasgow Rangersima time je dodano još malo soli na ranu. Naime, klub je u stečaju, a kako novi kupac još uvijek nije pronađen, prijeti mu i likvidacija.

Rangersi su bili prvaci Škotske protekle tri godine zaredom, a bitku za ovogodišnji naslov definitivno su izgubili kada su za financijske probleme kažnjeni oduzimanjem deset bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 14:26
    to mi je poznato... :P škotski el klasiko :P haha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 11:18
    ovi svakih dva tjedna igraju derbi....
    Obrisan korisnik