Automoto

Stoner: "Gledajući snagu konkurencije, zaista posebna pobjeda"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 30.04.2012.
Stoner: "Gledajući snagu konkurencije, zaista posebna pobjeda"

Casey Stoner je na Velikoj nagradi Španjolske došao do prvog slavlja na stazi u Jerezu i pokazao da je spreman za obranu naslova svjetskog prvaka. No, zadovoljstvo zbog plasmana na postolje bilo je prisutno i kod španjolskog dvojca.

Nakon što je u utrku krenuo s pete startne pozicije Australac Casey Stoner je u drugoj utrci sezone upisao prvu ovogodišnju pobjedu, ujedno prvu ikad na stazi u Jerezu. Uzevši u obzir već dobro znane probleme s rukom, ovaj rezultat ima dodatnu težinu.

"Nismo najbolje startali, a ja sam se pokušao kloniti nevolja na početku. No, tada sam se uspio probiti za nekoliko mjesta i u kratkom roku sam izbio na vrh. Nisam pokušavao ostvariti veću prednost pred prvim pratiteljima, znajući koliko su brzi Pedrosa i Lorenzo, samo sam htio tamo ostati i odvojiti se od ostatka", rekao je Stoner nakon utrke.

Do kraja utrke je vodio veliku bitku s Lorenzom, ali ga je uz punu koncentraciju uspio zadržati iza sebe, što je kasnije prokomentirao na sljedeći način: "Motor je u cjelini bio mnogo bolji nego u kvalifikacijama. Ponovno sam imao problema s rukom, ali ne onakvih kao u Kataru. Gledajući cijeli vikend i snagu glavnih konkurenata, ova pobjeda je za mene zaista posebna."

Isto tako, utrku je prokomentirao njegov momčadski kolega Dani Pedrosa, na kraju trećeplasirani: "Bila je ovo čudna utrka. Počeo sam dobro, ali sam kasnije malo pao, izgubivši mnogo vremena s Doviziosom i Haydenom, a Casey i Jorge su previše pobjegli. Na kraju sam zadovoljan izvedbom tijekom neugodnog vikenda, drugo i treće mjesto na početku sezone nisu najbolji mogući početak, ali zasad je i to dobro."

Kratko se na jednu od najdražih staza u kalendaru osvrnuo i svjetski prvak iz 2010. godine Jorge Lorenzo: "Znao sam da će važan biti izbor prednje gume. Na kraju smo se odlučili za mekšu i nažalost pogriješili te imali mnogo problema u utrci. Uz sve to, drugo mjesto nije loše, i dalje vodimo u ukupnom poretku i motivirani smo za Estoril."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!