Nogomet

Blaž Slišković trener Zrinjskog

Ivana Karačić • ponedjeljak, 30.04.2012.
Blaž Slišković trener Zrinjskog

Poslije poraza od Veleža u Vrapčićima (1:3) u gradskom derbiju u okviru 24. kola Premijer lige BiH, trener Zrinjskog Slaven Musa podnio je ostavku. Obrazložio ju je lošijim rezultatima od očekivanih. Ambicije Zrinjskog su plasman na četvrto mjesto koje vodi u Europu. Pokušat će ih šest kola prije kraja prvenstva ispuniti novi trener Blaž Slišković.

Blaž Slišković (53) jedan je od najboljih mostarskih nogometaša svih vremena. Igračku karijeru počeo je u Veležu 1976. godine a nastavio u Hajduku 1981. godine, da bi kasnije igrao u talijanskoj Pescari, francuskim Marseilleu, Lensu, Mulhouseu i Rennaisu. Na zalasku karijere igrao je za Hrvatski dragovoljac i Zrinjski. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 26 utakmica. Trenersku karijeru počeo je u Hrvatskom dragovoljcu, a trenirao je Posušje, Brotnjo iz Čitluka, splitski Hajduk, Zrinjski, albansku Tiranu, rumunjsku Unireu Alba Luliu, Široki Brijeg, arabijski Al-Ansar i kratko kineski Qingdao Jonoon. Od 2002. do 2006. bio je izbornik nogometne reprezentacije BiH.

Blaž Slišković Zrinjski je prvi put vodio od 2005. do 2007. godine, kad je odabrao momčad koja će godinu kasnije pod vodstvom Dragana Jovića postati prvak BiH. Suradnja sa Sliškovićem dogovorena je do kraja sezone, potvrdio je predsjednik Zrinjskog Ante Vidačak. Slaven Musa ostavio je Zrinjski na šestom mjestu s 39 bodova, ili tri boda manje od četvrtog Borca. Pred Sliškovićem je zadaća da u posljednjih šest prvenstvenih kola izbori nastup u Europi. Takve zadaće Slišković se prihvatio sredinom proljetne polusezone prošle godine u Širokom Brijegu i uspio. Pod njegovim vodstvom Široki Brijeg je igrao najljepši nogomet u zadnje vrijeme, što je vratilo publiku na tribine.

Zrinjski ima realne izglede još uvijek dokučiti Europu. U igri je 18 bodova, a izravni konkurenti Borac i Olimpic imaju teži raspored. Prvu sljedeću utakmicu Zrinjski igra u srijedu kući protiv Slavije iz Lukavice. Slišković će na toj utakmici svoje igrače pratiti s tribina, jer će trebati vremena za rješavanje "papirologije". Na klupu će netko od licenciranih trenera u Zrinjskom. Blaž Slišković bi na klupu trebao sjesti u iduću subotu, kad će Zrinjski igrati protiv Sarajeva na Koševu. Do tada će se znati i tko će mu biti suradnici u stručnom stožeru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • xavice30.04.2012. u 23:17
    hah evo kad si propustio stavit ću ja za neupućene..najjači video na jutjubu..http://www.youtube.com/watch?v=HN2xdY6ipks
    xavice
  • Tonco30.04.2012. u 23:09
    dobar poso zrinjskog, sad po naslov!
    Tonco
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 23:05
    Hehe svinski
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 22:39
    I thinks that baka iz gud coach and rezultat jedan nula is gud for us
    Obrisan korisnik
  • zrinjski30.04.2012. u 21:37
    Forza ZRINJSKI!!!
    zrinjski