Nogomet

Eduardo: "Zaliječio sam ozljede i spreman sam za opterećenja"

Mišo Gulić • utorak, 01.05.2012.
Eduardo: "Zaliječio sam ozljede i spreman sam za opterećenja"
Foto: Sandro Donda

Hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva oporavlja se od ozljede mišića zadnje lože za koju sada tvrdi da je stvar prošlosti te da se konačno vraća u konkurenciju za naredne dvoboje.

Eduardo je u proteklom razdoblju trenirao po nešto lakšem programu i odvojeno od svojih suigrača, no tegobama je ipak došao kraj: "Imao sam problema sa stražnjom ložom, ali sada sam to zaliječio i spreman sam za jača opterećenja."

Srna o finalu Kupa i borbi za naslov

"Sjajno je što će se u finalu naći dvije momčadi iz Donecka, ali prije toga nas očekuje iznimno važan susret protiv Metalista u gostima. Već su nas jednom dobili, a riječ je o sjajnoj momčadi za koju sam i navijao u Europa ligi."

"Na ovakvo stanje na ljestvici sam naviknuo kroz protekle godine, a nadamm se da će tako ostati i do kraja. Šteta što imamo dosta ozlijeđenih igrača, a bit će dobro i ako budemo igrali 'Zlatnu utakmicu'."

"Operacija neće biti potrebna. Posjetio sam i kliniku u Barceloni, savjetovao se s liječnicima i sada radim na podizanju forme kako bih naredne dvoboje dočekao što spremniji, pojasnio je hrvatski Brazilac.

No, za sada će ipak ostati raditi po posebnom programu, o čemu je rekao: "I dalje ću raditi po posebnom programu i ne znam koliko će to potrajati. Liječnici će konstantno nadzirati moje fizičko stanje, a možda se već nakon utakmice s Metalistom vratim u puni trening."

Hrvatski reprezentativac također se osvrnuo i na dvoboj s Metalistom koji je ove sezone oduševio Europu sa svojim nastupom u Europskoj ligi gdje su dospjeli do četvrtfinala: "Metalist je jako dobra momčad koja je napravila odličan rezultat u Europskoj ligi. Pobijedili su čak i nas na domaćem travnjaku, stoga će to biti zaista težak dvoboj. Mi moramo uzeti sva tri boda ukoliko i dalje želimo biti u utrci za prvim mjestom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!