Tenis

Veić usprkos jakom otporu ostao bez četvrtfinala Beograda

Vedran Babić • petak, 04.05.2012.
Veić usprkos jakom otporu ostao bez četvrtfinala Beograda
Foto: Bruno Karadža

Nizu Antonija Veića u Beogradu došao je kraj. U nastavljenom dvoboju osmine finala hrvatski tenisač pružio je odličan otpor trećem nositelju Jarkku Nieminenu, ali je u tri seta ipak doživio poraz...

Nakon tri pobjede u kvalifikacijama i jedne u glavnom turniru Antonio Veić zaustavljen je na zemljanom ATP turniru u Beogradu. U osmini finala porazio ga je treći nositelj Jarkko Nieminen 6:3, 4:6, 6:3.

Meč je bio prekinut u četvrtak zbog kiše pri rezultatu 5:3 i 40-15 za Finca na njegov servis. U nastavku dvoboja u petak Nieminen je odmah potvrdio osvajanje prvog seta, no u drugom je Veić uzvratio sa 6:4 nakon što je ukupno čak tri puta morao oduzimati servis suparniku.

U otvaranju trećeg seta Veić je čak bio opasniji protiv servisa i izgledalo je kao da bi mogao doći do iznenađenja. No, nakon što je poveo 3:2 nije više osvojio ni jedan gem. Iskustvo 30-godišnjeg Finca ipak je u konačnici presudilo za pobjedu nakon dva sata i devet minuta igre.

ATP Beograd, osmina finala:
Nieminen (Finska, 3) - Veić (Hrvatska, Q) 6:3, 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2012. u 15:49
    Ako Veic sada igra gusto protiv igraca tipa Nieminena , znaci da na atp touru ima sanse, ako druge godine nastavi sa upornim radom i njegovom karakteristicnom srcanom igrom mogao bi nas jos vise iznenaditi !!!! Bravo Veja !!! A i treba jedan takav igrac da kad gledas tenis da se malo i nasmijes... [više na forumu]
    Obrisan korisnik