Košarka

Anzulović: "Prenijeti motivaciju koju smo imali u Tel Avivu"

Ivor Krapac • petak, 04.05.2012.
Anzulović: "Prenijeti motivaciju koju smo imali u Tel Avivu"
Foto: Marin Sušić

Poslije završnog turnira ABA lige, na kojem su u finalu izgubili od Maccabija, u Cedeviti će se u subotu vratiti nastupima u hrvatskom prvenstvu. Momčad Dražena Anzulovića će se u 12. kolu Lige za prvaka u Domu sportova sresti sa Zagrebom CO, a uoči gradskog dvoboja, Cedevitin trener upozorio je svoje igrače da moraju zaboraviti na odigrano i ostvareno u Tel Avivu...

Finale ABA lige zaključilo je uspješnu Cedevitinu sezonu u tom natjecanju, a poslije nastupa u Tel Avivu i proslave s vodstvom kluba po povratku u Zagreb, trener Dražen Anzulović i njegova momčad usmjerili su pozornost na završnicu Lige za prvaka. Prva prepreka u preostala tri kola bit će im Zagreb CO, koji se bori za doigravanje, a s obzirom da novi izazov slijedi u subotu navečer, s početkom u 20:30 sati, Anzulović traži od svojih igrača da se u potpunosti koncentriraju na tu utakmicu.

"Sigurno da se moramo prebaciti na događanja u Hrvatskoj i prenijeti onu motivaciju koju smo imali u Tel Avivu. Ključno je da što prije trebamo zaboraviti sve što se događalo, što smo prošli na Final Fouru ABA lige i da s jednakom ambicijom igramo hrvatsku ligu do kraja sezone", kazao je Cedevitin trener za službenu klupsku web-stranicu.

Zagrebački Crveni će protiv Mrava braniti vlastito drugo mjesto na ljestvici, koje bi im donijelo prednost domaćeg terena u izglednoj polufinalnoj seriji protiv Splita, a zbog toga će subotnji susret u Dvorani II Doma sportova imati veliku težinu. "Utakmica bitna za njih, kao i cijela završnica sezone, ali bitna je i nama", nastavio je Anzulović: "Čeka nas težak susret respektirajući protivnika i vjerujem da ćemo biti na onoj razini kakvu želimo. Nitko od igrača se nije žalio na ozljede nakon Izraela, i dalje smo bez Smodiša, a nadam se da će nas ozljede zaobići do kraja sezone."

Tomislav Petrović također je istaknuo da su u Cedeviti ostavili odrađeno u Tel Avivu za sobom, usmjeravajući pozornost na završnicu sezone: "Sada se u potpunosti možemo posvetiti cilju, a to je osvajanje prvenstva. Nadam se da ćemo time potvrditi da smo najbolja momčad u Hrvatskoj."

"Nema opuštanja iako je Zagreb u problemima", dodao je Lex Petrović, misleći na niz ozlijeđenih u redovima Mrava: "Trebamo nastaviti igrati s jednakom agresivnošću kao u Tel Avivu jer još uvijek nismo na najvišoj razini, trebamo rasti kroz utakmice i zato ne smije biti opuštanja. Maksimalno respektiramo Zagreb i idemo na nož, kako bi se reklo."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!