Nogomet

Del Bosque: "Naravno da ćemo čekati Villu do zadnjeg trenutka"

Mišo Gulić • petak, 04.05.2012.
Del Bosque: "Naravno da ćemo čekati Villu do zadnjeg trenutka"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque rekao je da će do posljednjeg trenutka ostaviti jedno prazno mjesto u slučaju da se David Villa oporavi od ozljede s obzirom da je riječ o igraču koji ima istančan osjećaj za gol.

Slomljena noga Davida Villu udaljila je s nogometnih terena, a vrlo je upitno hoće li se oporaviti do početka priprema za Euro, no prema riječima njegova izbornika, mjesto u reprezentaciji će ga čekati sve do posljednjeg trenutka.

Del Bosque je otkrio da se o stupnju njegova oporavka raspitivao i kod Pepa Guardiole: "Razgovarao sam s njegovim trenerom i rekao mi je kako stvari stoje. Mi imamo svojevrsnu obvezu pričekati ga do zadnjeg trenutka i naravno da ćemo to učiniti, jer riječ je o izvanrednom gol igraču."

Širi popis kandidata bit će objavljen 15. svibnja, a o nekim igračima odlučit će nakon finala Lige prvaka te španjolskog Kupa Kralja. Konačan popis trebao bi se znati 27. svibnja, a Del Bosque tvrdi da će jedno mjesto biti prazno sve do zadnjeg roka za prijavu igrača kojeg je Uefa odredila za 29. dan istog mjeseca.

Pitanje uskrslog Fernanda Torresa i dalje ostalo visjeti u zraku, a unatoč nekim sjajnim partijama, španjolski izbornik ostao je nepokolebljiv: "Prije svega mi gledamo igru u kontinuitetu i ne donosimo odluke na temelju jednog dobrog dana. Moramo se također pozabaviti i s igračevom prošlošću i sada definitivno nije vrijeme govoriti hoće li netko nakon jedne utakmice ući u konkurenciju za Euro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 15:16
    Zaboravio sam Tonia Kroosa napisati i on je imao a i još uvijek ima pravo nastupa za u21 Elf ,jer je 1990 godište,a ter Stegen,Gotze,Draxler on mogu do 2015 ta u21rep.nastupati!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 00:46
    Krivo govoriš u zadnjie 4 godina,najuspješnija europska reprezentacija u omladinskim kategorijama je Njemačka,2008 su bili u 19 prvaci,2009 bili su u17 i u21 prvaci,prošle godine u17 viceprvaci.Sad ću ti reći ovo da Španjoska je prošle godine bila u21prvak !Ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • The Phantom04.05.2012. u 22:50
    Vidilo se koliko jedan golgeter,napadač fali Barci koja se mučila u nekim utakmicama,na kraju krajeva, i ispala. Svakako da je potreban Španjolskoj
    The Phantom
  • Obrisan korisnik04.05.2012. u 22:49
    Čekati igrača koji nije igra 6 mjeseci je glupost,pogotovo pokraj napadača kakvih imaju,primjer od napadača u formi: Llorente,Soldado,od igrača koji moraju biti u repki: Torresa(to je tip igrača koji može svojom klasom uvijek riješiti susret,bez obzira na formu,tu je još i Negredo po meni,tako da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2012. u 22:06
    Dobro,Dario imaš pravo u neku ruku...ali jel nije recimo Zidane s 34 godine odigrao najbolji turnir u karijeri,klasa ostaje klasa bez obzira na godine,tako da očekujem Xavija i 2014.u Brazilu u top formi,poslije je moguć pad...Iniesti je 28 godina i on bi trebao igrati u repki duže od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik