Nogomet

Leiria istupila iz portugalskog prvenstva dva kola prije kraja

Josip Piršljin • subota, 05.05.2012.
Leiria istupila iz portugalskog prvenstva dva kola prije kraja
Foto: Ivana Strahija

Posljednjeplasirani klub portugalskog nogometnog prvenstva Uniao de Leiria dva kola prije kraja natjecanja donio je odluku kako istupa iz lige zbog financijskih problema.

Veliki financijski problemi u koje je zapala, te štrajk nogometaša nagnali su čelnike Leirije da istupe iz Primeire. Dva kola prije kraja klub se nalazi na posljednjem mjestu s 19 bodova iz 28 utakmica.

Zbog neisplaćenih dugovanja nogometaši Leirije stupili su u štrajk od prošlog prvenstvenog kola. Njih 16 odbilo je odigrati utakmicu protiv Feirensea, te je trener Jose Dominguez bio prisiljen na teren poslati samo osam igrača.

Bez ijedne zamjene i s tri igrača manje od svojih protivnika Leiria je izgubila s 4:0, no sve do sudačke nadoknade prvog poluvremena mreže se nisu tresle.

Čelnici portugalske lige vrlo su blizu donošenja konačne odluke o proširenju prvenstva sa 16 na 18 klubova od sljedeće sezone. To bi značilo kako bi Leiria imala priliku ostati u Primeiri kroz kvalifikacije, no ipak se odlučilo napustiti prvoligaško društvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 15:11
    Znači problema ima i u drugim Euroligama
    Obrisan korisnik