Rukomet

Croatia osiguranje Zagreb potvrdilo ulogu favorita i preko Moslavine osiguralo finale Kupa

Damir Žbulj • subota, 05.05.2012.
Croatia osiguranje Zagreb potvrdilo ulogu favorita i preko Moslavine osiguralo finale Kupa
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Croatia osiguranje Zagreba opravdali su ulogu favorita te su se na dominantan način plasirali u finale Hrvatskog kupa. Moslavina je pružila otpor u samo početnih desetak minuta, a nakon toga su Zagrebaši ubacili u brzinu, dvije više te su na kraju upisali pobjedu s uvjerljivih 15 pogodaka viška. Završilo je na kraju 39:24 za favorizirani zagrebački sastav.

Nakon što je u prvom polufinalnom susretu Zamet pomalo i iznenađujuće svladao Nexe i plasirao se u nedjeljno finale Hrvatskog rukometnog kupa, pridružili su im se i rukometaši Croatia osiguranje Zagreba, koji su prezentirali svoju klasu te su s 15 pogodaka viška deklasirali Moslavinu. Najbolji je ponovno, nakon nebrojenu puta ove sezone, bio kapetan Zlatko Horvat, koji je protivničku mrežu zatresao devet puta, uz samo jedan promašeni šut iz igre. Iznenadio je na vratima odlični Filip Ivić, nominalno treći vratar Zagrebaša, koji je bacio u očaj protivničke igrače te je na kraju upisao nevjerojatnih 20 obrana.

U početnih desetak minuta igre držali su igrači Moslavine rezultatski priključak, čak su imali i minimalnu prednost, a najviše problema obrani CO Zagreba zadavali su Mamić, Šušnja i Masnec. No, nakon 4:5 za Moslavinu Zagrebaši rade seriju od šest uzastopmih pogodaka i stižu do zaslužene prednosti.

Moslavci nisu odmah potpisali kapitulaciju pa preko Barića, Podvaleja i Sruka dolaze na samo -2 (11:9), pet minuta prije odlaska na odmor. Međutim, ozbiljnost Zagrebaša ponovno dolazi na vidjelo, razigrali su se i Šprem, Horvat pa i Marić, koji su kontrama razbili obranu protivnika, uz velike zasluge odličnog Ivića na vratima. U nastavak utakmice krenulo se sa 17:10 za CO Zagreb.

U drugom dijelu polufinalnog dvoboja, igra se pogodak za pogodak sve do 15-ak minuta prije kraja dvoboja kada Zagrebaši rade konačni udarac Moslavini i odlaze na dvoznamenkastu prednost. Priliku su dobili i Kaleb i Brozović, a Ljubo Vukić je 46. minuti postavio na 29:19, što je u tom trenutku bila i najveća prednost neke ekipe na utakmici.

U završnici dvoboja raskoš svog talenta prikazao je mladi Ante Kaleb, koji je do kraja utakmice zabio pet pogodaka, uz 100-postotni učinak. Prednost je iz minute u minutu rasla te se na kraju zaustavila na 15 golova viška za zagrebački sastav, na uvjerljivih 39:24.

U redovima pobjednika Horvatu s devet golova priključili su se Kaleb, Šprem i Špiler s po pet postignutih pogodaka, Vukić i Joso Valčić zabili su po četiri pogotka, Gojun i Marić postigli su dva, dok su se Kopljar, Matulić i Marić po jednom upisali u listu strijelaca.

Na vratima Zagrebaša istaknuo se odlični Filip Ivić, koji je prikupio 20 obrana i koji je dokazao kako je u ovom trenutku jedan od najvećih hrvatskih vratarskih talenata.

Kod Moslavaca Marko Mamić zabio je sedam pogodaka, Šušnja je postigao četiri, dok su Barić i Sruk po tri puta svladali Ivića.

Moslavina će u nedjelju u borbi za treće mjesto snage odmjeriti s Nexeom, u 13 sati, dok je finalni dvoboj na rasporedu u 17.30 sati gdje će Zamet pokušati pružit dostojan otpor Croatia osiguranje Zagrebu, iako su Zagrebaši veliki favoriti za novo slavlje i još jedan trofej Hrvatskog rukometnog kupa.

Hrvatski rukometni kup, polufinale:
CO Zagreb - Moslavina 39:24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2012. u 19:01
    Osvajanjem domačeg kupa ipak se ne mogu zaliječiti rane ne osvajanjem regionalne lige
    Obrisan korisnik